Sağlık, Yaşam

Diş Ağrısına İyi Gelecek 8 Önemli Yöntem

Genellikle herkesin yaşayabildiği diş ağrıları belirli bir nedene bağlı olarak meydana geldiğinden dolayı diş ağrısına iyi gelecek 8 önemli yöntem nedir? Birlikte görelim.

İçerik Navigasyonu

Oluşan Diş Ağrıları

Diş ağrılarının oluşma nedenleri arasında genellikle çürükler bulunmaktadır. Bu durum her yaşta bireyi etkilediği gibi oldukça rahatsız edici sorunlar meydana getirebilmektedir. Ancak ağrılar sadece çürükler tarafından değil aynı zamanda farklı nedenlere bağlı olarak da gelişebilmektedir.

Diş ağrıların önüne geçmek adına sunulan pek çok önemli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri gerçekleştirerek diş ağrılarını hafifletme ya da tamamen geçirmek mümkün görünmektedir. Diş sağlığının kötüye gitmesinin nedeni dişlere iyi bir şekilde bakılmadığı zaman gerçekleşmektedir.

Bu nedenle dişler çürüme yaşadığından veya çeşitli rahatsızlıklar oluştuğundan dolayı birçok kişi diş ağrılarıyla savaşmak zorunda kalmaktadır. Diş ve ağız temizliği kurallarına uyulmamasına bağlı olarak gelişen bu durumlar günümüzde gerekli olan tempo ve yoğunluk tarafından pek de gerçekleştirilememektedir.

Bu nedenle diş rahatsızlıklarıyla karşılaşmak kaçınılmaz bir hal almaktadır. Oluşan diş ağrıları farklılık gösteren bir sağlık problemi olmaktadır. Bu durum değişik nedenlere bağlı gelişerek ağrıya varan problemlere kadar durumu taşıyabilmektedir. Bu yüzden dişlere uygulanması gereken bakımın doğru şekilde sağlanması problemlere karşı büyük bir koruma sağlamaktadır.

Ağrıyı Yükseltebilen Nedenler?

Diş ağrılarının arttığı anlar yemek yedikten sonra oluşmaktadır. Bu esnada ağrılar oldukça şiddetlenerek dayanılmaz hal alabilmektedir. Genellikle bu oluşan ağrıların yemek tarafından tetiklendiği göz önünde bulundurulur. Ancak ağrı oluşumunun nedeni, yemek parçalarının dişlerin arasına kaçması ve çürüklerde birikmesi durumu unutulur.

Yemek artıklarının dişlerin arasına kaçtıktan sonra temizlenmemesi o bölgede asit üretimini tetikler. Böylece dişlerde bulunan sinirlere dokunarak rahatsızlığı gerçekleştirir. Bu şekilde zayıf olan dişte sızı ve ağrılar oluşur. Muhakkak her yenilen yemeğin ardından dişer güzel ve düzenli şekilde temizlenmelidir. Bu şekilde ağrıların önüne bir nebze geçilmiş olunur.

Yapılması Gereken Diş Temizliği

Dişlerin temizliği mutlaka düzenli ve bir o kadar doğru bir biçimde olmalıdır. Bu kısımda diş macunu ve diş fırçasının kalitesi ön plana çıkar. Diş hekimi, dişlerinizi yapısına ve karakterine ürünler sunduğunda mutlaka dikkate alınmalıdır.

Yemeğin arından diş temizliği göz ardı edilmeyip kesinlikle dişler doğru şekilde fırçalanmalı ve dişlerin aralarına biriken kırıntılar temizlenmelidir. Bu şekilde dişlerin üzerinde çürük oluşumunun önüne geçilir ve çürük var ise ağrı yapması engellenir.

Dişler için önerilen diş iplerinin kullanılması yanı sıra kürdan yarımı ile dişlerin ulaşılmayan bölgeleri temizlenmelidir. Ancak kürdan temizliği bir oyun haline de gelmemelidir. Bu diş rahatsızlığını tetikleyebilen faktörler arasında yer alır. Gerektiği anda kullanılması daha uygundur. Ayrıca diş kontrolleri senede 2 kere gerçekleştirilmelidir.

Diş Ağrılarının Vücudun Farklı Bölgelerine Etki Etmesi

Her zaman ertelenen ve pek umursanmayan diş ağrıları, vücutta farklı problemlerin oluşmasına da zemin hazırlayabiliyor. Uzun vakitler var olan diş çürükleri diş eti, yüz ve çene gibi bölgelere oldukça zarar verebiliyor. Bu problemlerin önüne geçilmemesiyle diş kırılması ve dişte zayıflık dahi görülebiliyor.

Çürüklerden gelen kötü kokulara ek olarak, çeşitli iç organ rahatsızlığı görülme riski bulunuyor. Kötü kokular genellikle metabolizması zayıf olanlar için mide bulantısı etkisi verebiliyor. Bunların yaşanması yerine tabii ki bir diş hekimine gidip problemin önüne geçilmesi daha mantıklı olur. Hem diş sağlığı hem de beden sağlığı için diş temizliği ve bakımı her zaman yaptırılması gereken önemli bir hayat kuralıdır.

Diş Ağrısı İçin Tuzlu Su

Tuzlu su yöntemi ile birlikte diş ağrılarınızı hafifletebilmek mümkündür. Tuzlu su içerisinde bulunan antiseptik özellikler sayesinde diş ağrıları azaltılabildiği gibi mikrop kırma işlemi de gerçekleştiriliyor.

  • Bir su bardağı ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından ağrıyan dişinizin üzerine koyun.
  • Bir süre tuttuktan sonra çalkalayıp gargara yaparak tüm dişlerinizin tuzlu suyla etki etmesini sağlayın. Böylece hem mikroplar kırılacak hem de var olan diş ağrısı hafifletilebilecek.

Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı

Aşırı derece artan diş ağrılarının kuvvetini azaltmak için antiseptik karakteri bulunan karanfil yağını kullanabilirsiniz. Oldukça rahatsız eden diş ağrıları için önemli bir iyileştirme yolu olan karanfil yağını diş macununa koyarak da temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca karanfil yağını direk olarak ağrı yapan dişinizin üstüne de sürebilirsiniz. Karanfil, uyuşma etkisi gerçekleştirdiğinden dolayı diş ağrılarını hızlı bir şekilde hafifletme gücünü sahip.

Diş Ağrısı İçin Sarımsak

Sarımsak içerisinde bulundurduğu antibiyotik özelliği ile doğal bir ilaç olarak bilinir. Oluşan diş ağrılarının önünü kesmek amacı ile tercih edilen sarımsak, gerçek anlamda doğru bir seçenek olarak kullanıcıları rahatlatıyor.

Bir diş sarımsağın üstüne bıçak ile birlikte üzerine ufak çizikler atılır. Ardından sarımsak ağrıyan dişin üzerine alınarak hafifçe çiğnenmeye çalışılır. Bu şekilde içerisinden çıkan sarımsak suyu mikrop kırıcı özelliğiyle birlikte diş ağrılarını sonlandırabiliyor. Lakin çiğneme durumunuz yok ise, sarımsağı ezip suyunu çıkardıktan sonra yarım çay bardağı su ile karıştırarak diş üzerinde çalkalanır. Bu şekilde diş ağrıları hiç kalmayacak şekilde azalabiliyor.

Diş Ağrısı İçin Çörek Otu

Diş ağrılarını dindiren önemli yöntemlerde birisi ise çörek otu uygulamasıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunan çörek otu, düzenli kullanıldığı takdirde diş ağrılarına neden olan her şeyin önünü kesebiliyor. Bunun için yapmanız gereken işlemler şunlardır:

  • İki su bardağı sirke hazırlayın.
  • İçerisine 1 tatlı kaşığı olacak şekilde çörek otu katın.
  • Ardından sirkenin içerisinde çörek otlarını kaynatın.
  • Soğuduktan sonra gargara şeklinde tüm dişlerinize etki ettirin.

Bu şekilde yaptığınız takdirde çörek otunun ağrı kesici özelliğini hızlı bir şekilde hissedeceksiniz.

Diş Ağrısı İçin Zerdeçal

Vücut ve diş sağlığı için zerdeçal antiseptik özelliğiyle oldukça önemli bir faktördür. Diş ağrılarınızı geçirmek için bir su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı olacak şekilde zerdeçal ekleyin. Daha sonra zerdeçalı suyun içerisinde iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra hazırlanmış olan zerdeçallı suyu ağrıyan dişin üzerine iyice sürün. Bu sayede diş ağrıların azalması veya durdurulması gerçekleştirilebilecektir.

Diş Ağrısı İçin Sirkeli Su

Sirkeli su diş ağrısı için kullanılan ve en bilinen yöntemler arasında bulunuyor. İltihap ve çürük ağrısı problemlerine karşı olarak sirkeli su hazırlanarak önüne geçilebiliyor. Yapılması gereken şey su bardağının içerisine bardağın yarısı kadar su ve yarısı kadar sirke konularak karıştırılmasıdır.

Ardından gargara yöntemiyle birlikte dişlerin üzerine etki ettirilir. Mikrop kırıcı özelliği bulunduğundan dolayı, tüm dişler biriken mikroplardan arındırılır. Birkaç uygulama sonrası ağrının hafiflediğini hissedeceksiniz.

Diş Ağrısı İçin Karbonat

Karbonat diş ağrılarında kullanılan bir diğer yöntem olmaktadır. Yapmanız gereken:

  • 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık karbonat koyun.
  • Ardından iyice karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra ağız içine alınarak gargara yöntemiyle dişlere etki ettirilir.

Bu uygulamadan sonra karbonat diş ağrınızı her geçen saniye hafifletecektir.

Diş Ağrısı İçin Çay Ağacı

Diş ağrılarınız çay ağacıyla birlikte son bulabilecek. Pamuğun üzerine koymuş olduğunuz çay ağacı yapını ağrıyan dişinizin üzerine uygulayın. Bu şekilde birkaç dakika devam edin ve dakikalar içerisinde ağrınızın kesileceğini göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir