Genel

Dövüş Sporlarına İlgi Duymak için En Geçerli Sebepler

Dövüş sporları ya da diğer adıyla savaş sanatları, çeşitli kurallarla sistematikleştirilmiş fiziksel ve ruhsal olarak talim yapan spor dallarının ortak adıdır. Pek çok eski sistemlerin yanında, yeni yorumlarla uygulanan melez savaş sanatları da bulunan dövüş sporları, formda kalmanıza sağlarken aynı zamanda da kişinin bedenini ve zihnini aktif olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

Savunma tekniklerini öğrenmek ve spor yapmayı bir arada sağlayan dövüş sporları bugünlerde sıkça fitness, karakter gelişimi, kendini koruma gibi nedenlerle tercih edilse de pek çok faydası bulunmaktadır. İşte dövüş sporlarını tercih etmek için 7 neden:

  1. Dövüş sporlarıyla uğraştığınızda, sinirli olduğunuz zamanlarda içinizde biriken enerjiyi atmanız daha kolay olur. Uyguladığınız spor sırasında kullandığınız alet yardımıyla ve ya partneriniz, antrenörünüz yaptığınız hareketler size sinirlerinizi kontrol etmekte yardımcı olur. Spor öncesinde yaşadığınız gerginlikten kurtulma fırsatı sunar.
  1. Diğer tüm sporlar gibi dövüş sporları da sizin dayanıklılığınızı, esnekliğinizi ve çevikliğinizi arttırır.  Yaptığınız spor sayesinde zor durumlarla karşılaştığınızda daha dayanıklı olursunuz. Düzenli olarak yapıldığında gün içerisinde kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır..
  1. Kendinizi  huzursuz hissetmenize sebep olacak durumlarla karşılaştığınızda, ihtiyacınız olan kuvvete ve dayanıklılığa sahip olduğunuzdan, kendinizi güvensiz hissederek paniklemek yerine sakin kalarak daha kolay karar verebilirsiniz. Eğer gerçekten kendinizi savunmanız gerekirse, bunu yapabilecek güce ve dayanıklılığa sahip olduğunuzdan kendinizi koruyabileceksiniz.

  1. Dövüş sporlarını yaparak kendinize olan güveniniz de gelişmektedir. Sizi zora sokacak durumlarla karşılaştığınızda üstünlüklerinizi bilerek, bu durum karşısında daha güvenli hissedeceksiniz.
  1. Çok farklı kültürlere ev sahipliği yapan dövüş sporları, bu farklı kültürleri de tanımanıza fırsat sunar. Dövüş sporlarına başlamanız halinde bu kültürlerdeki yeni kavramlarla ve farklı disiplinlerle tanışma ve hayatınızda uygulama şansını yakalarsınız.
  1. Dövüş sporları ile uğraşmaya başladığınızda kilo alımınız yavaşlayacaktır. Vücudunuzu şekle sokmakla birlikte kaslarınızı da güçlendireceği için kilo almanız güçleşecektir. Bununla beraber diyetinize de dikkat etmeniz halinde kalori yakımınız artacağından kilo vermeniz de mümkündür.
  1. Ayrıca dövüş sporlarının sağlık üzerinde de olumlu etkileri vardır. Kılcal damar sayısını arttırarak kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi düşürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir