Seyahat, Yaşam

Dünyada Ölmeden Önce Gitmeniz Gereken 8 Cennet Köşesi

Unutmayın ki yalnızca bir kez dünyaya geliyoruz ve bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Dünyanın bu güzelliklerinden mahrum kalmamak, yaşadığımız yere hapsolup kalmamak için elimizden geldiğince gezmemiz, yeni yerler görmemiz gerekiyor. Biz de ölmeden önce dünya üzerinde gitmeniz gereken 8 cennet köşesini kaleme aldık.

1) Türk Merdivenleri (İtalya)

Adını Osmanlı döneminde alan Türk Merdivenleri, beyaz kayalar ile masmavi denizin buluştuğu noktada insanlara benzersiz bir görüntü sunuyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu merdivenlerden denize girmek ve beyaz kayalarda güneşlenmek, ölmeden önce yapmanız gereken aktivitelerden yalnızca bir tanesi.

turk-merdivenleri.jpg

2) Hidden Beach (Marieta Adası)

Tamamen doğal bir şekilde oluşmuş olan Hidden Beach, ziyaretçiler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Sizin de mutlaka denize girmeniz ve kano turuyla uzun tüneli keşfetmeniz gereken bir yer.

hidden-beach-marieta-adasi.jpg

3) Cape Town (Güney Afrika)

Güney Afrika’nın başkenti olan Cape Town’un sahillerinde nesli tükenmek üzere olan penguenleri görebilir, onlarla fotoğraf çekilebilirsiniz.

4) Anakena Sahili (Şili)

Hayallerinizi süsleyen, fotoğraflarda sürekli gördüğünüz ve gitmek istediğiniz Hindistan cevizi ağaçlarıyla bezeli bir sahil olan Anakena Sahili, ılık sularıyla da ziyaretçilerini bekliyor.

penguen-cape-town.jpg

5) Playa Bollullo (Kanarya Adaları)

İspanya’nın Kanarya Adaları’nda bulunan bu sahilin en önemli özelliği siyah kumları. Dünyada eşine az rastlanır bir görüntüsü olan Playa Bollullo’nun kumlarında güneşlenmek ve Atlas Okyanus’unda yüzmek ölmeden önce yapmanız gereken şeylerden bir tanesi.

6) Mai Khao Sahili (Tayland)

Tayland’ın en uzun sahili olan Mai Khao, henüz keşfedilmemiş yerleriyle de doğallığını koruyor.

mai-khao-sahili.jpg

7) Nissi Sahili (Kıbrıs)

Berrak sularda denize girmek, DJ performansları eşliğinde dans etmek ve sahil partilerinde eğlenmek istiyorsanız Nissi Sahili tam size göre.

8) Bondi Sahili (Avustralya)

 Sörf tutkunlarının en çok tercih ettiği yer olan Bondi Sahili, Avustralya’ın Sidney şehrine bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir