Haberler, Spor

Dünyadaki En Popüler Futbol Taraftar Grupları

Futbol, dünya da büyük ilgi gören bir spordur. Futbol gibi futbolcular da büyük ilgi görüyor. Öyle ki, bir futbolcunun başka bir takıma transfer olması bile oldukça konuşulan bir konu haline geliyor.

Futbol bu kadar ilgi gören bir sporken, tahmin edersin ki kulüplere de çok yoğun bir ilgi var. E şimdi, tuttuğu takımı bu kadar çok seven kişiler bir araya gelince de inanılmaz bir sevgi gösterisi olması kaçınılmaz oluyor. Bu taraftarlar, takımlarını neredeyse hiçbir maç yalnız bırakmayan, maç sonucu iyi, kötü fark etmeksizin her daim desteklerler. Kişileri, takımın önüne asla geçirmeden severler. Kulüpler içinde taraftarların değeri tartışılmaz bir boyuttadır. Malum durumlar sonucu da, dünyanın her yerine adını duyurmuş taraftar grupları vardır. Taraftar grupları, değerdir. Bu çılgın taraftar gruplarından bazıları;

  • Liverpool – KOP : Kop adı verilen kale arkasında bulunan tribündeki çılgın taraftar grubu. Öyle bir taraftar grubu ki, çılgın kulüp taraftarları denildiği zaman aklıma ilk gelenler onlar. ‘You’ll never walk alone’ yani ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ adlı bestelerini tüm dünya çok iyi bilir. Ateşli tezahüratları kişiyi ciddi derece de etkileyecek düzeydedir.
  • AC Milan – FOSSA DEI LEONI: Milanlı taraftarlar tarafından kurulan FDL yani aslan yatağı, dünyanın en organize taraftar gruplarının başında gelir. Kareografilerle, büyük ilgi gören bir taraftar grubudur.
  • Flemengo- RACA RUBRO NEGRA : Brezilya’da taraftar kelimesinin karşılığı gibi bir etkileri var. Muhteşem kareografileri ile ilgi çekiyorlar.

  • Atletico Madrid – FRENTE ATLETICO: İspanya’nın en çılgın grubu olarak anılırlar. Taraftarın kulübe olan sevdaları dünyada kabul görmüştür diyebilirim.
  • Spartak Moskova- FLINT’S CREW: Rusya’nın en eski taraftar grubudur. Maç öncesi çıkardıkları olaylar oldukça gündem olmuştur.
  • Feyenoord- VAK-X: Hollanda’nın en olaylı taraftar grubu olduğu bilinmektedir. Öyle ki, kulübün Uefa’dan ihraç edilmesine bile sebep olmuşlardır.

  • Beşiktaş- Çarşı : Bu listeye Türk kulüp taraftarlarından birine yer vermemek olmazdı. Bunun için meşhur Çarşı grubunu yazdım. Sende bilirsin ki, Beşiktaş bu grup için hayatın değeridir. Yaptıkları besteler sürekli ilgi görmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir