Sizce

Dünyanın En Fakir 7 Ülkesi

Ama bir takım insanların aç gözlülüğü, diğer ülkeleri fakirliğe itiyor. IMF tarafından yayınlanan Şubat 2017 raporuna göre dünyanın en fakir ülkeleri belirlendi. Sıralama, ülkelerin GDP (Gayri safi yurtiçi hasıla) ve PPP (Satınalma Gücü Paritesi) baz alınarak yapıldı. Tahmin edebileceğiniz gibi en fakir 7 ülke Afrika kıtasında bulunuyor.

en-fakir-ulkeler-nijer.jpg

7. Mozambik – Kişi başı GDP: 1228$

Eski bir Portekiz kolonisi olan Mozambik, en fakir ülkeler listesinin 7. Sırasında bulunuyor.

6. Malavi – Kişi başı GDP: 1139$

Afrika’nın en küçük ülkelerinden olan Malavi, geçen yıla göre ekonomik gelişme gösterse de hâlâ dünyanın en fakir ülkeleri sıralamasında üst sıralarda.

en-fakir-ulkeler-liberya.jpg

5. Nijer – Kişi başı GDP: 1113$

Topraklarının çoğu Sahra çölü ile kaplı olan bu Afrika ülkesi, çölleşme tehdidi altında. Artan nüfus ve küçük ölçekli tarım arazileri bu ülke için büyük bir tehdit oluşturmakta.

4. Liberya – Kişi başı GDP: 882$

Liberya, Afrika’nın en eski Cumhuriyet rejimine sahip ülkesidir. 2003’te biten iç savaştan beri huzurlu bir iklimin hakim olduğu ülkede, kırılgan ekonomi yüzünden bir türlü aranan refah bulunamamakta.

3. Burundi – Kişi başı GDP: 818$

en-fakir-ulkeler-kongo.png

Ülke, politik krizlerin bitmemesinden dolayı siyasi istikrarı bir türlü yakalayamıyor. Bu durum haliyle ekonomiyi negatif yöne etkiliyor. Nüfusun yüzde 90’ının tarıma bağlı olduğu ülkede ekonomi, fiyat dalgalanmalarına, ihracat kısıtlamalarına ve yiyecek azlığına karşı çok hassas durumda.

2. Demokratik Kongo Cumhuriyeti – Kişi başı GDP: 784$

Ülke, çok miktardaki doğal kaynaklarına rağmen en fakir ülkeler listesinde bulunuyor. Ülkede siyasi belirsizlikler hakim durumda.

1. Orta Afrika Cumhuriyeti – Kişi başı GDP: 656$

Orta Afrika Cumhuriyeti bu rapora göre şu an dünyanın en fakir ülkesi durumunda. Dünya Bankası’na göre nüfusunun dörtte üçü aşırı açlık çekiyor. Ülke, Fransa’dan 1960 yılında kazandığı bağımsızlığından beri ilk defa demokratik yollarla seçilmiş bir başkana sahip. Bu demokratik başkanlık seçimi ve sonrası ülkeye olumlu bir hava katmış olsa da, ülke maalesef dünyanın en fakir ülkeleri listesinde zirvede bulunmakta.

Bakalım talihsiz Afrika ülkelerinin kaderi bir gün kendilerine gülecek mi.

 

  1. Sizce bu ülkelerin bu kadar fakir olmasının arkasındaki sebep nedir?

    1. İnsanlarının tembellikleri
    2. Sömürgeciler
    3. Dünyadaki zenginler
    4. Dünyadaki tüm insanlar
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir