Seyahat, Yaşam

Dünyanın En Güzel Paraşütle Atlama Noktaları

Yamaç paraşütü ilgilenen oldukça muazzam ve yetenek isteyen, sadece sevene ise cesaret isteyen bir spor dalı olarak gelmiştir. Birçok eğitim süreci bulunan ve farklı stillerde öğrenilen yamaç paraşütü dünyada ve ülkemizde birçok yerde yapılabilmektedir. Skydiving de cesaretin en üst noktası. İşte en güzel paraşütle atlama noktaları:

İçerik Navigasyonu

Büyük Kanyon:

ABD’de bulunan Büyük Kanyon eşsiz güzelliği ile skydiving tutkunları için çok ideal. Bu etkileyici yer her yıl milyonlarca turist geliyor ve bu keyfi yaşamak istiyor.

Wengen:

İsviçre coğrafi yapısı sebebiyle en çok tercih edilen alanlardan biri. Wengen de İsviçre’de yer alan en iyi destinasyonlardan biri kabul ediliyor. Harika bir manzaraya sahip ve birçok tepesi ile hem amatör hem de uzmanlar için ideal.

Babadağ Tepesi:

Fethiye Ölüdeniz bölgesi ülkemizde yamaç paraşütü için en iyi yerlerde zirvededir. Babadağ Tepesi’nde de üç farklı pist bulunmaktadır. Her türde yamaç paraşütçüleri için uygun alanlara sahip tepe ilkbahar ile sonbahar arasında en ideal paraşüt dönemine erişiyor. Fazla uzağa gitmeyeyim ya da ülkeden çıkmadan yamaç paraşütü keyfi yapmak isterseniz mutlaka buraya uğramalısınız.

Hautes Alpes:

Fransa’da bulunan ve kış sporları için en uygun alanlara sahip olan Hautes Alpes yaz aylarında gidilmesi gereken yerler arasında. Manzarası nedeniyle de çokça tercih edilen bu bölgede birçok eğitim alanı bulunuyor ve adrenalin hep zirvede tutuluyor.

Julian Alpleri:

Şimdi de Slovenya’da Julian Alpleri’ne gidiyoruz ve 11 dağa sahip olan bu yerde paraşütle atlarken keyfe doyuyoruz. İster profesyonel istern amatör olun burada yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Zirve nokta 2864 metre yükseklikte ve turistler arasında oldukça çok ziyaret edilen bir bölge Julian Alpleri. Bulutların üstünden atlayın ve burada keyfe varın.

Dinamit Tepesi:

Her mevsim uçmak ve atlamak isterseniz ülkemizde Pamukkale’ye gidebilirsiniz. Batı rüzgarının olduğu Dinamit Tepesi, antik kentler üzerinde insanı uçuruyor ve muhteşem bir manzara oluşturuyor. Burada bu keyfi yaşamak isterseniz sabah saatlerini tercih etmelisiniz.

Empuriabrava:

İspanya’ya giderek skydiving yapabilir ve paraşütle atlayabilirsiniz. Gün batımında muhteşem manzarada mutlaka atlamalı ve Akdeniz’in atmosferini yaşamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir