Anketler, Teknoloji, Yaşam

Dünyanın En Minik Bilgisayarı ‘Mikro Mote’ İcat Edildi

Michigan Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre bu güne kadarki dünyanın en küçük bilgisayarı olarak  mini-bilgisayarın küçüğü icat edildi.

Mini bilgisayar olarak bahsedilse de  bu teknolojiden bizim bildiğimiz bilgisayarın yaptığı tüm işlemleri tek başına yerine getiremiyor.

Bilim adamlarının son icadı olan bu teknolojik alet Micro Mote adını taşıyor ve bu yeni minik cihazın içinde herhangi bir depolama birimi bulunmuyor. Mini alet Mikro Mote’nin depolama birimi bulunmadığı için herhangi bir elektrik kesintisinde yapılan bütün işlemlerin silindiği de bir gerçek.

Mini cihaz Mikro Mote ışığı elektriğe dönüştüren fotovoltakik teknolojisinden yararlanıyor ve veri transferi yapma özelliğini de taşıyor.

Aynı zamanda sıcaklık sensörü olarak da kullanılabilen dünyanın en minik bilgisayarı olan Mikro Mote, ortam sıcaklığını ölçebilme özelliğinede sahip bir cihaz olarak kayıtlara geçiyor. 

Kendisi küçücük olsada işlevleri bakımından oldukça büyük olan bu minik bilgisayarın ilerleyen zamanlarda  yapılan çalışmalar sonucunda ses ve video desteğine kavuşması ve kanser çalışmalarında kullanılması bekleniyor.

  1. Sizce icat edilen bu teknoloji insanlığa faydalı mıdır?

    1. Evet faydalı bir icat
    2. hayır çok gereksiz bir icat
    12 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir