Sağlık, Yaşam

Dünya’nın En Sağlıksız 10 Besini

Uzmanlar ve araştırmacılar her gün dünyadaki sağlıklı ve sağlıksız besinleri açıklayarak bilgilendirmelere devam ediyor. İnsan sağlığına zarar veren, içerisindeki zararlı maddeler ile dünyanın en sağlıksız 10 besini işte aşağıda:

İçerik Navigasyonu

1- Margarin:

Yemeklerde ve tek başına kesinlikle kullanılmaması gereken en önemli besinlerden biri margarin. Trans yağlar nedeniyle kalp hastalıklarına davetiye çıkaran margarini hayatınızdan kesinlikle çıkarmalısınız.

2- Mikrodalgada patlayan patlamış mısır:

Son dönemlerde ortaya çıkan mikrodalgada patlayan patlamış mısırlar da içerisinde bulunan kimyasallar nedeniyle oldukça zararlı. Akciğer hastalıklarına neden olan bu ürün son araştırmalara göre dünyanın en sağlıksız besinleri arasında ilk sıralarda.

3- Gazlı içecekler:

Her ne kadar yemeğin yanında iyi gitse de ve siz kendinizi light, diyet çeşitleriyle koruduğunuza inansanız da gazlı içeceklerden hayatınız boyunca uzak durmalısınız. Gazlı içecekler en az sigara kadar zararlı.

4- Bir arada kahve çeşitleri:

3’ü bir arada ya da ikisi bir arada gibi satılan kahvelerden kesinlikle uzak durmalısınız. İçindeki ilave maddeleri sağlığa zararlı. Kahveyi tek başına olarak tüketmelisiniz.

5- Şekerli tahıl gevrekleri:

İçerisinde yüksek miktarda şeker bulunduğundan oldukça zararlı sayılan şekerli tahıl gevrekleri her ne kadar sütle tüketilse de bu zararı yok etmiyor. Mümkün olduğunca yememeli ve uzak durmalısınız.

6- Tavuk nugget:

Tavuk ürünlerinin işlenmiş ve kimyasallar ile beraber dondurulmuş türlerinin hepsi içerdiği maddeler sebebiyle zararlı olsa da tavuk nugget bir parça daha zararlı diyebiliriz. Gıda boyası, karajenan gibi maddeler içerdiğinden yemeklerde kesinlikle tüketmemelisiniz.

7- Aşırı yağda kızartılan yiyecekler:

Et, tavuk ya da herhangi kızartılmış bir yiyeceği asla aşırı yağda kızartarak tüketmemelisiniz. Hidrojenize yağlar insan vücuduna oldukça zararlı içeriklerden.

8- Kahve kreması:

Hazır satılan tüm kahve kremalarında trans yağ, titanyum dioksit bulunduğundan tüketilmemesi öneriliyor. En sağlıksız besinler arasında bilinenlerden olan kahve kreması yerine süt ile kahvenizi inceltebilirsiniz.

9- Bulyon küpleri:

Yemeğine katacağınız bulyon küpleri yerine kendiniz evde sağlıklı tavuk ya da et suyu hazırlayabilir ve kalıplarda dondurabilirsiniz. Çok daha sağlıklı!

10- Yapay tatlandırıcılar:

Sıfır ya da düşük kalorili olduğuna inanılan yapay tatlandırıcılar aslında içerdiği maddeler nedeniyle oldukça zararlı. Kalp hastalığı riskini yükselten, diyabete de yardımcı olmayan bu maddeleri hayatınızdan uzaklaştırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir