Listeler

Dünyanın En Zengin 8 İnsanı

Birçok insan hayatı boyunca zengin olmak ister. Kazandığı paralar ile mutlu bir hayat ve istediği şeyleri satın almak ister. Peki, dünyanın en zengin 8 insanı kimdir? Gelin bugün, bu sorunun cevabını bulalım.

İçerik Navigasyonu

1) Jeff Bezos

Amanzon’un kurucusu Jeff Bozos,116 milyarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı unvanına sahip. Jeff Bezos 12 Ocak 1964 yılında ABD’ de dünyaya geldi. Blue Origin’in sahibi olan Bezos, 2013 yılında Amerika’nın en popüler gazetesi The Washington Post’u satın aldı. Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos kendine has özellikleri ile gençlerin ilham kaynağı olmayı başarıyor.

Peki, nedir bu özellikler? Jeff Bezos, her ilginç yemekleri denemeyi çok seviyor. Yaptığı toplantılarda masada bulunan herkesi doyuracak kadar pizza olmasına özen gösteriyor. Her akşam yemeğini yedikten sonra evinin bulaşıklarını kendisi yıkıyor. Kendisi her gün 8 saat uyumaya özen gösteriyor.

Ayrıca kendisi tam anlamıyla Star Trek hayranı. Kitap okumak onun en sevdiği iş. Yazarı Kazuo Ishiguro olan ” Günden Kalanlar ” kitap Jeff Bezos’un favorisi. Belki de disiplini, kitap okuması ve hayat düzeni ile dünyanın en zengin insanı olmasında büyük rol oynuyor.

2) Bill Gates

Dünyanın en zengin ikinci insanı 113 milyar dolarlık serveti ile Bill Gates oldu. Bill Gates 28 Ekim 1955’te Amerika’nın Seattle eyaletinde doğdu. Dünyanın en gelişmiş yazılım programı olan Microsoft Bill Gates tarafından kuruldu. Bill Gates her zaman yazılım üzerinde çalışmak istiyordu. Bundan dolayı boş zamanlarında okul arkadaşı Paul Allen ile birlikte yazılım üzerinde çalışıyordu.

En sonunda da bunu başardı. Her zengin gibi Bill Gates de bir kişiden ilham alıyordu. O da dünyanın en tanınan insanlarından Leonardo Da Davinci idi. Hatta Leonardo da Vinci’nin 500 yıllık Codex Leicester mozolesini 30 milyon dolar karşılığında satın aldı. Ayrıca Bill ve Melinda Vakfı bulunuyor.

Vakfın kuruluş amacı ise dünyadaki yoksulluğu bitirmek. Bill Gates bu vakıf ile düzenli olarak fakir insanlara yardım ediyor. Bill Gates ve eşi vefat ettiği zaman servetlerinin %95 gibi büyük kısmını bağışlamaları bekleniyor. Ayrıca Bill Gates’in Porsche koleksiyonu bulunuyor.

3) Warren Buffett

Çağımızın en zengin 4. iş adamı 90 yaşındaki Warren Buffett. 30 Ağustos 1930 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Omaha eyaletinde dünyaya geldi. Warren Buffett’in yaklaşık yaklaşık 110 milyar dolar gibi büyük bir serveti bulunuyor. Kendisine ait müthiş sırları bulunuyor ve gençlere bu tavsiyeleri uygulamalarını öneriyor.

Gelin birlikte birkaç tavsiyesine bakalım. İlk tavsiyesi ” Asla gereğinden fazla harcama ve ödeme yapmayın. ”Bu tavsiye ile paramızı hiçbir zaman boşa harcamamamız gerekiğini anlıyoruz. İkinci tavsiyesi ise ” Asla para kaybetme, bu kuralı sakın unutma.” Bu tavsiye ile hiçbir zaman elimizdeki parayı çıkarmamız gerektiğini öneriyoruz. Sizler de bu iki tavsiye ile dünyanın en zengin insanlarından biri olabilirsiniz.

4) Bernard Arnault

Dünyanın en zengin 4. iş adamı son zamanlara yaptığı yükselme ile Bernard Arnault oldu. Bernard Arnault oldu. Bernard Arnault 5 Mart 2940 yılında Fransa’nın Roubaix kentinde doğdu. Yaptığı harika yatırımlar kısa bir sürede Bernard Arnault’un servetini 108 milyar dolar seviyesine çıkardı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan LVMH 75 farklı lüks markasıyla herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bernard Arnault’un kısa bir süre içinde dünyanın en zengin insanı olması bekleniyor. Bernard Arnault her gün düzenli yürüyüş yapıyor. Gençlere paralarını boş harcamamalarını tavsiye ediyor.

Ayrıca dünyada her geçen gün artan fakirliği düşürmek için çaba gösteriyor. Yaptığı yardımlar ile dünyada fakirliğin önüne geçileceğine inanıyor. Her yıl düzenli olarak fakir ülkelere yardım yapıyor. Bernard Arnault, uzun vadede doğru yatırımlar yapılması gerektiğini söylüyor.

5) Mark Zuckerberg

Tam adı ile Mark Elliot Zuckerberg 14 Mayıs 1984 yılında Amerika’nın New York eyaletinde doğdu. Mark Zuckerberg hayatının ilk yıllarını yazılıma adadı. Harvard Üniversitesi mezunu Mark uzun bir süre sosyal bir platform üzerinde çalıştı. Ardından 2004 yılında Facebook adında müthiş bir sosyal platform kurmayı başardı. Kurduğu platform Facebook sayesinde adını dünyaya duyurdu.

Ayrıca Facebook ile birlikte büyük şirketler ile anlaşmalar imzaladı. Facebook yaklaşık 16 senede Mark Zuckerbeg’e 80 milyar dolar gibi büyük bir servet getirdi. Ayrıca Mark Zuckerberg popüler 2 sosyal medya platformunu da satın aldı. Bu platformlar Whatsapp ve İnstagram. Bu şekilde devam ederse önümüzdeki 10 yıl içinde Mark Zuckerberg’in dünyanın en zengin insanı olması bekleniyor.

6) Amancio Ortega

Dünyanın en zengin 4. insanı İspanyol asıllı Amancio Ortega. İndex Holding bünyesinde; Zara, Massumo Dutti ve Osho gibi giyim firmaları ile servetini her geçen gün büyütmeyi başarıyor. Amancio Ortega’ nın son verilere göre yaklaşık 76.2 milyar dolar serveti bulunuyor. Aamancio Ortega’ ya ait harika bir söz bulunuyor.

”Kendi açtığınız yolda ilerlemeye devam ederek kendinizi kısıtlamayın” bu söz ile dünya genelinde birçok kez adından söz ettirmeyi başardı. Ayrıca Amanvi Ortega büyük bir kitap tutkunu. Her gün düzenli kitap okuyor ve günlük en az 7 saat uyuyor. Her yıl birçok yardım kuruluşuna bağış yapıyor. Parasını paylaştıkça mutlu olduğunu söylemekten hiçbir zaman çekinmiyor.

7) Carlos Slim

Dünyanın en zengin adamı altıncı adamı 62.1 milyar dolarlık serveti işle 80 yaşındaki Carlos Slim. Meksikalı iş adamı Carlos Slim, 28 Ocak 1940 yılında dünyaya geldi. 2007 yılında yaptığı yatırımlar sayesinde dünyanın en zengin insanı unvanına ulaştı. Ancak kısa süre sonra liderliği kaybetti.

3 yıllık kısa bir sürenin ardından 2010 ve 2011 yıllarında tekrar dünyanın en zengin insanı unvanını kazandı. Carlos Slim her zengin insan gibi düzenli bir hayata önem veriyor. Her sabah kahvaltısını yapıyor, gün içinde toplantılarına katılıyor. Vakti oldukça spor yapıyor ve düzenli kitap okuyor.

Carlos Slim zengin olmanın birinci maddesinin çok çalışmak olduğuna inanıyor. Bunun yanında düzenli olarak yardım kuruluşlarına ve fakir ülkelere bağış yapıyor. Ayrıca yapılan her yatırımı uzun vadede şirketinize ne kadar faydası olacağını hesaplamanız gerektiğini söylüyor.

8) Larry Page

Dünyanın en zengin 8 insanı listemizin sonuncu milyarderi 65.2 milyar dolar serveti ile Larry Page oluyor. Dünyanın en gelişmiş arama motoru olan Google’ın kurucuları arasında bulunuyor. Larry Page 26 Mart 1973 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ nde doğdu. Sergey Brin ile birlikte uzunca bir süre Google arama motoru üzerinde çalıştı. Her zaman yazılıma önem verdi.

Şirket çalışanlarından her zaman disiplinli ve zamanlarını boşa harcamamalarını istemiştir. Larry Page yaptığı ikili anlaşmalar ve yatırımlar ile her geçen gün servetini arttırmayı başarıyor. Ayrıca gençlere birçok tavsiyede bulunuyor.

Bunların başında ise çok çalışmak ve disiplinli olmak geliyor. Her gün kitap okuyor ve düzenli olarak satranç oynuyor. Bununla birlikte birçok fakir ülkeye yardım yapıyor. Bunun yanında hayatının büyük bir kısmını şirketinde çalışarak geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir