Eğlence, Medya

Dünyanın En Zengin 9 Babası

İçerik Navigasyonu

9. Will Smith

3 çocuk babası olan ünlü oyuncu ve ABD’li rapçi’nin serveti tam tamına 188 milyon $ yanı 646 milyon Tl. Zengin babalar listesin de 9 sırada olan Will smith kariyer basamaklarını hızla çıkmaya karalı şekilde en başarılı filmler de rol almaktadır.

8. Donald Trump

ABD’nin yeni başkanının servetinin artıp artmayacağı tartışılırken şuan ki servetinin 2.9 milyar $ yani 9.9 milyar TL. 5 çocuk babası olan başbakanı ünlü bir iş adamı olduğunu biliyor muydunuz?

7. George Lucas

ABD’li ünlü film yapımcısı George Lucas’ın evlatlık 3 çocuğu vardır. Ve şuan ki serveti 3.2 milyar $ yani 10.9 milyar TL’ dir.

6. Roman Abramoviç

Ünlü Rus işadamı, 7 çocuk babası. Serveti ise 12.1 milyar $ = 41.1 milyar TL

5. Bernard Arnault

5 çocuk babası olan ünlü Fransız işadamının serveti 41 milyar $ yani 139.4 milyar TL’dir.

4. Carlos Slim

Ünlü Meksikalı iş adamı Telekomünikasyon devi ve 6 çocuk babasıdır. Serveti ise 50 milyar dolardır.

3. Warren Buffet

ABD’li ünlü yatırımcının 3 çocuğu vardır ve şuan ki serveti 60.8 milyar $ yani 206.7 milyar TL’dir.

2. Bill Gates

Dünyaca ünlü Bill Gates 3 çocuk babası. Serveti ise 78.5 milyar $. Microsoft’un kurucusu, sirketin başkanı ve baş yazılım mimarlığı yapmaktadır. Dünyanın en zengin insanları listesin de Amancio Ortega Gaona ile sürekli kapışmaktadır. Hedefi dünyada ki her evde bilgisayar olmasıydı, ve 1975 yılında bu amaç için yola çıkan Bill Gates, günümüz de bu hedefini gerçekleştirdiği rahatlıkla görülebilir. Bu sayede dünyanın en zengin insanları ve Ünlü babalar listesin de 2. Sıradadır.

1 . Amancio Ortega Gaona

Hazır giyim sektörünün İspanyol tekstil ve moda yöneticisi Inditex ‘in kurucu başkanıdır. Bünyesin de zara, zara home, massimo dutti, oysho, bersha, pull and bear ve stradivarius markalarını bulunduran Inditex grubu şu an dünya perakende zincirinin %59,3 ünü elinde tutuyor. Kişisel serveti ise dudak uçuklatıyor. /9.5 milyar dolar olan servetiyle dünyanın en zengin insanı ünvanına sahiptir. İlk eşinin 2013 yılında ölmesinden sonra tekrar evlenerek 2. eşi ile Amancio Ortega mütevazi bir hayat sürdürmektedir. Zengin işadamının 3 çocuğu vardır. Ünlü iş adamının kısa süre sonra işlerin tümünü devredeceği konuşulmaktadır. İşlerini ise kızı Marta Ortega Perez’e devredileceği speküle edilmekte. Bunun sebebi ise Ünlü babalar resimleri üzerinden de görüleceği üzere aralarından su sızmayan baba kızın aynı zevklere sahip olması ve Marta’nın küçüklüğünden beri firmanın neredeyse her aşamasında babası tarafından çalıştırılması (raf düzenleme dâhil ).

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir