İlişkiler

Düzenli ve Uzun İlişkinin 8 Püf Noktası

Her insan sevdiği ile mutlu olmak ister. Sevgili ile mutlu olmak için ise gerçekten ilişkiye emek vermek gerekiyor. Bu emek gerektiren durum yıllar önceki ilişkilerde görülebilirken günümüzde gittikçe zorlaşan bir hal aldı. Çok eskiden bir kişi sevgilisiyle haftada 1-2 kez görüşmesi bile ender görülürken bugün artık kadın erkek ilişkileri başlayıp bir çırpıda bitirilebilir hale geldi. Bunun için herkes uzun ve düzenli bir ilişki istiyor ve artık sevgilisiyle bir dargın bir barışık olmak istemiyor. İlişkiyi sağlıklı hale getirmenin birçok yolu mevcuttur ve bu yazıda düzenli ve uzun ilişkin 8 püf noktası açıklanacaktır.

İçerik Navigasyonu

1- Sevgilinize Saygıyı İhmal Etmeyin

Saygı, bir ilişkiyi canlı tutan en önemli etkenlerden biridir ve bu nedenle saygı sevgililer ve eşler arasında olmazsa olmazdır. En uyumlu çiftler birbirlerini dinleyen çiftlerdir. Birbirini dinleyen ve aynı fikirde olmasa bile birbirinin fikirlerine saygı duyan insanlar hep mutlu olurlar.

Saygı, sevilen insanı tanımakla başlar ve karşındakini her yönüyle ve olduğu gibi kabul etmeyle devam eder. Eğer, sevgilinizin kabul edemediğiniz yönleri varsa onunla bu durumu kırıcı olmadan konuşmanız gerekmektedir. Tabii ki sevdiğinizin her yönünü kendi istediğiniz şekle getirmenin mümkün olmadığı açıktır.

Bunun için keskin yanların törpülenmesi gerekiyor. Örneğin, dışarıda çok gürültülü ortamlarda vakit geçirmeyi seven bir sevgiliniz var ve siz bu durumdan pek hoşlanmıyorsanız bunu sevgilinize ifade etmeniz gerekiyor. Aksi durumda sevgilinizin mutlu olurken siz zoraki bir şekilde mekânda oturuyor olursunuz.

Kısacası saygı aşağıdaki etkenleri içeriyor;

  • Dinlemeyi bilmek,
  • Farklı konularda farklı düşüncelerin oluşmasını normal karşılamak,
  • Konuşma üslubuna daima dikkat etmek ve kırıcı olmamak.

Görüldüğü üzere her insanın belirli konular üzerinde farklı fikirleri olabilir ve sevgiliniz çok farklı bir kültürden geliyor olabilir. Bu nedenle, karşınızdaki insanın sizden farklı olmasını yadırgamadan olduğu gibi kabullenmelidir.

2- Dürüstlüğün Önemini Kavramak

Düzenli ve uzun ilişkinin 8 püf noktası içerisinde en önemli konulardar birisi de dürüstlük kavramıdır. Yalan söylemenin ilişkiye ciddi zarar verebilen ve hatta ilişkiyi bitirebilen bir şey olduğunu unutmamak gerekir. Çiftlerin birbirlerinden bir şeyler saklaması ve olmayan şeyleri üretmesi yarın bir gün açığa çıktığında açıklamasının mümkün olmayacağı bilinmelidir. Özellikle, ailevi konularda sevdiği insanın gözünde çok farklı bir yere gelmek için yalanlar söylendiği bilinir. Ancak, ciddi bir ilişkide ailevi ya da ekonomik durumun er ya da geç öğrenileceği unutulmamalıdır.

3- Küçük Sürprizler Yapmak

İlişkilerde doğum günü, yılbaşı, tanışma yıldönümü gibi özel günler çok önemlidir. Özellikle kadınlar özel günlere çok önem verir ve o günlerin de özel olarak kutlanmasını bekler. Özel günlerde, özellikle çiçek gibi hediyelerin ihmal edilmemesi gerekir.

Bunun yanında, özel günlerin yanında ara ara küçük de olsa hediyeler almak, yemeklere çıkmak çok önemlidir. Örneğin, çiçek almak için sevgililer günü beklenmemelidir. Bir akşam elinizde çiçekle sevgilinizi buluşma yerinde bekleyebilirsiniz.

4- Sevgilinizin Ailesine Saygı Gösterin

Düzenli ve uzun ilişkinin 8 püf noktası arasında ihmal edilmemesi gereken önemli bir kriter de ailelere olan saygıdır. Herkes sevgilisinin ailesini tıpkı kendi ailesi gibi düşünmeli ve ona göre davranmalıdır. Sevgilinizle eğer evlenmeyi planlıyorsanız ailesiyle olan görüşmeler daha sık olacaktır ve bu nedenle iyi ilişkilerin kurulması için saygı düzeyi korunmalıdır.

Ailelerle olan iletişim daima korunmalı, onların fikirleri alınmalıdır. Ailelerin tecrübeleri çiftler için yol gösterici olabilir. İlişkinin düzenli ve uzun ömürlü olmasına önemli bir katkı anne ve babadan gelebilir.

Anne ve babalar nerede hata yapıldığı, nasıl bir gelecek planlanması gerektiği, nasıl bir ev kurulması gerektiği gibi konularda düşüncelerini açıklayarak genç insanlara bir örnek teşkil edebilir. Bu açıdan, anne ve baba ile olan iletişimin önemi kavranmalıdır.

5- Sevgilinizi Arkadaşlarınızla Tanıştırın

Arkadaşların bir insanın hayatında çok önemli bir yeri vardır. Yalnızca eğlenceli anları değil, gün gelir en zor zamanlarını arkadaşlarıyla paylaşır. Bu açıdan sevgilinizin arkadaşlarınızı tanıması sizi de tanıması açısından önemlidir. Sevdiğiniz kişinin kimlerle vakit geçirdiğinizi nasıl bir arkadaşlık ortamı kurduğunuzu bilmeye hakkı olduğu hususu göz önünde bulundurulmalıdır.

Sevdiğiniz insan o ortamda bulunmadığında sizin orada güzel ve iyi insanlarla çevrili olduğunu önceden görmesi ilişkiniz açısından çok önemlidir. Ancak arkadaşlarla geçirilen vakitlerin sevgilinizle baş başa geçirilen zamandan daha fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Sevgilinizi ihmal etmemek ya da arkadaş ortamına beraber gitmek ilişkiniz açısından daha faydalı bir yol olabilir.

6-Gelecek Planları Yapmak

Her insan sevdiğiyle uzun bir yaşam hayal eder ve hayallerini birlikte kurmak ister. Sevgiliyle yapılacak gelecek planları onun hayatında gelip geçici olmadığını hissetirmek açısından önemlidir.

Bu açıdan aşağıdaki hususlar önemlidir;

  • Ufukta evlilik varsa bunu içtenlikle dile getirmeli,
  • Yaşanmak istenen şehir, nasıl bir evde yaşanmak istediği gibi konularda fikirler dile getirilmeli,
  • Ailelerle tanışılmalıdır.

Yukarıda belirtilen konularda atılacak adımlar sayesinde mutlu ve sağlıklı bir ilişki inşa edilecektir. Planlamalar konusunda elbette ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Örneğin, halen öğrenci iseniz mezuniyet sonrasında yapılması istenenler sevgiliye ifade edilmelidir.

Devlet memuru olmak, özel sektörde çalışmak ya da kendi işini kurmak gibi birtakım hayaller var ise bunu sevdiğinizle mutlaka paylaşmalı ve görüşlerini almalısınız. İstenmeyen bir şehirde yaşamak zor olduğu için yaşanmak istenen kentin birlikte karar verilmesi elzemdir.

7- Samimi ve Doğal Olmak

Sevgiliye karşı her ortamda doğal olmalı ve asla olmadığı bir insan gibi davranılmamalıdır. Bir yemeğe çıkıldığında ortamda normalde giyilmeyen bir elbise giyilmemeli, yakışan elbiseler tercih edilmelidir.

Konuşmalarda sevilen ve sevilmeyen şeyler samimiyetle paylaşılmalıdır. Fikirler uyuşmasa bile sevilmeyen sanatçılar, sevilen kitaplar gibi farklı konularda görüşler dile getirilmelidir. Bu sayede çiftler birbirini daha iyi tanıyarak neyin sevildiği ya da neyin sevilmediği daha iyi anlaşılacaktır.

8- Sevilen Uğraş Ya Da Hobiler Edinmek

Düzenli ve uzun ilişkin 8 püf noktası konusuna bir diğer eklenecek husus sevdiğinizle ortak olarak yapılacak hobi ya da uğraş edinmektir. Sevgiliyle uzun ömürlü olacak bir ilişkinin en önemli noktalarından biri de birlikte eğlenebilmektir. İlişki yalnızca ciddiyet değil aynı zamanda arkadaş gibi de olabilmektir.

Onu bir sırdaş gibi bilmeniz, beraber güzel vakit geçirmeniz iki kişinin gerçekten birbirine göre olup olmadığını da belirleyen bir unsurdur. Onu sadece arkadaş ya da aile ortamında değil aynı zamanda baş başa iken de iyi tanıma imkânı mevcuttur. Ortak zevkler edinirken bu sayede sevgilinizin farklı ortamlarda nasıl davrandığını da test etme şansına sahip olacaksınız.

Hobi edinmenin bir avantajı da konuşacak ortak konular yaratmasıdır. Sinemaya gittiğinizde film hakkında uzun uzun sohbet edebilir, aldığınız ve okuduğunuz bir kitabı onun da okuyarak görüşlerini paylaşmasını isteyebilir, çok sevdiğiniz bir sanatçının konserine giderek güzel vakit geçirebilirsiniz. Ancak, unutulmamalıdır ki zorunlu yapılan hobiler iki kişi için de mutluluk getirmez. Bunun için hobi edinmede iki tarafın da rızası olması gerekir. Bu sayede, farklı fikirlerin ortaya çıkışında ve tartışma ortamında nasıl davranılacağı da öğrenilmiş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir