Eğlence

Egsantrik 10 Moda Tasarım Dehası     

Yıllara göre değişen ve gelişen iki kavram var. Birincisi teknoloji diğeri ise moda. Her yıl farklı bir trend modaya hakim olurken tasarımcılar adeta modanın yöneticisi konumuna geliyor. Bu durum 1960’larda da aynıydı şuanda da aynı bir vaziyette. Peki bu moda tasarım dehalarına bir daha gözden geçirmeye ne dersiniz?

İçerik Navigasyonu

1) Coco Gabrielle Chanel

Hala esintilerini gördüğümüz ve yıllanmış bir çınar gibi olan Chanel’in kurucusu Coco Gabrielle Chanel listemize ilk sıralarda girmesi muhtemel kişilerdendi. Öyle ki hayatı filmlere konu olmuş olan Coco Gabrielle Chanel kesinlikle bir moda tasarım dehası

2) Andre Courreges

Moda tasarımcıların aksine mühendis geçmişi ve mimari bilgisi ile dikkat çekiyor Andre Courreges, 11 yıllık edindiği bilgiler sayesinde ise basit kesimli elbiseler ile 1960’lar modasının söz sahibi bir kişisi olmuş.

3) Cristobal Balenciaga

1995 yılında ortaya çıkmasına rağmen şuan için tasarım dünyasında tasarımcıların tasarımcısı olarak görülen Cristobal Balenciaga yaptığı tasarımlardan da anşılacağı üzere kesinlikle birinci sınıf bir terzi ve uygulayıcıdır. Kullandığı renkler ile zaman aşırı bir imza yaratan Cristobal Balenciaga moda dünyasında ismini altın harflerle yazdıran bir deha.

4) Rei Kawakubo ( Comme Des Garçons)

Matem renkler ile geleneksel modayı adeta ters çevirmiş Japon bir dahi Rei Kawakubo ( Comme Des Garçons). Tasarımlarında kullandığı koyu renkler imzası haline gelmiştir.

5) Hüseyin Çağlayan

Geçmişinde başarıları ve aldığı ödüller ile göze çarpan Hüseyin Çağlayan İngiliz modasını şaşkınlığı uğratan bir başkaldırı niteliğindeki minimalizmi savunmuştur. Ayrıca moda çevrelerine katılmayı reddeden ve derinlemesine bir analiz ile sanatsal malzemeleri ortaya çıkaran bir düşünürdür.

6) Calvin Klein

Günümüzdeki moda dünyasındaki mankenler denildiğini aklımıza gelen ilk isimlerden biri olan Kate Moss’u moda dünyasına kazandıran kişidir Calvin Klein. 1942 yılında kendisinin tasarımların “çağın ruhunu yakalamak ” diye adlandırsa bazıları bizzat o ruhu kendisinin yarattığına inanıyordu.

7) Yohji Yamamato

Siyah ve pastel renklerin kullanımını seven ve bunu tasarımlarına yansıtan Yohji Yamamato aynı zamanda “Gerek moda tasarımında gerek insanlarda simetriyi her zaman sevdim” sözü ile tasarımlarını tek cümle ile anlatmıştır.

8) Pierre Cardin

Avangardizm’in öncüsü diyebiliriz Pierre Cardin’ni. Uzay atmosferini yansıtması ve geometrik desenleri kullanımı ile dikkatleri üzerine çekmiş bir tasarım dehası.

9) Prada

Çantalar konusunda adeta modaya altın harfler ile yazılmış bir marka Prada. Bu marka önceleri sadece naylon çanta üzerine olsa da sonra elbise sektöründe de yükselmiştir.

10) Yves Saint Laurent

Çocukluğunda kız kardeşinin bebeklerine kıyafet dikerken Paris hayalleri kuran Cezayir asıllı yenilikçi bir moda tasarımcıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir