Haberler, Sağlık, Sizce, Yaşam

Elektronik Sigara Sanıldığı Kadar Zararsız Olmayabilir

Dünyada olduğu gibi Türkiye,de de elektronik sigara kullanımı gün geçtikçe artıyor.Bu artışın en önemli sebebi, elektronik sigaranın geleneksel sigaradan daha sağlıklı ya da daha az zararlı olduğunun düşünülmesidir.

Elektronik sigara kullanımı, Kuzey Carolina Üniversitesi’nde yapılan yeni araştırmada akciğerlere benzeri olmayan hasarlar verebileceğini sonucuna varıldı.

Amerika Birleşiik Devletleri Dışişleri Bakanı’nın açıklamasına göre, ABD’deki lise öğrencileri arasında 2011-2015 yılları arasında e-sigara kullanımı yüzde 900 oranında arttı.

Yapılan çalışmalarla bilim insanları, elektronik sigara içen ve içmeyen kişilerden alınan 44 balgam numunesini inceledi. Araştırmaların  sonucunda ise  elektronik sigara kullanan kişilerin akciğer hastalıklarına yakalanma olasılığının çok ciddi miktarda fazla olduğu kanıtlandı.Bu çalışmayla ayrıca sigara kullananlarla, elektronik sigara kullananların akciğer hastalıklarına yakalanma risklerinin benzer seviyede olduğunu da ortaya koyuyor.

Yapılan çalışmalarla, sadece elektronik sigara kullananların akciğerlerinde oluşabilecek benzersiz hasarların henüz tespit edilememesi ise meydana gelebilecek sorunlara karşı savunmasız kalmamıza neden oluyor.

Yapılan bilimsel çalışmaya dahil olan bilim insanlarından Dr. Mehmet Kesimer, “Elektronik sigaranın zararlarının sigaranın zararlarıyla karşılaştırılması, elma ile portakalın karşılaştırılması gibidir” diyor.

 

  1. Sizce elektronik sigara mı geleneksel sigara mı daha zararlı?

    1. Kesinlikle elektronik sigara daha zararlı
    2. Kesinlikle geleneksel sigara daha zararlı
    3. Bence ikiside zararlı
    15 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir Düşünce “Elektronik Sigara Sanıldığı Kadar Zararsız Olmayabilir

  1. Özgür dedi ki:

    Esigara üzerine araştırma yaparken sigara ile karşılaştırılmalı. Esigarayı daha zararlı gösterebilmek için göbeğiniz çatlıyor. İngiltere ise sigarayı bırakamayanları sigaraya yönlendiriyor. Tütün, ilaç endüstirisi ile bizim doktorlar el ele maşallah. Günde 200den fazla insan sigara yüzünden ölüyor. Bu ölümler pek ala esigara ile azaltılabilir. Ama bu birilerinin işine gelmiyor. Tütün, ilaç ve doktorlar. Ülkemizde bir çok doktor sigaradan esigaraya geçti? Peki onlar neden esigaraya geçiyor? Yalanlarının er yada geç ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir