Haberler, Teknoloji

En Çok Oynanan Mobil Oyunlar

İnsanlar 1999 yılında kıyamet kopacak diye düşünüyorlardı ve aynı zamanda da 2000 olunca da hayat biteceğine inanmışlardı. Bu sebeple pek fazla yenilik çıkarılmıyordu. Fakat ne zamanki 2000 yılına girdik ve hiçbir şey olmadı insanlar teknolojilerini konuşturmaya başladı. Kısa bir zamanda çok büyük gelişmelere imza atıldı.

Bunlardan etkilenenlerin başında ise yeni doğan çocuklar oldu. Çünkü bu çocuklar teknolojiyle büyümüş ve teknoloji çağının çocukları olmuştu. Eskiler gibi bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu diyecek bir şeyleri henüz yok. Bu yüzden bu çocuklar doğumundan itibaren teknoloji ile tanışmış ve alışmış oldular.

Alışılan teknolojik aletlerin başında da oyunlar gelmektedir. Özellikle son zamanlarda çoğu çocuğun daha birinci sınıfa giderken telefonu oluyor ve bunlarla durmadan oyun oynuyor. Peki, en çok oynanan mobil oyunlar hangisidir?

Gelmiş Geçmiş En Çok Oynanan 2 Mobil Oyun

1- Subway Surfers (Metro Sörfü)

Çıkış Tarihi: 24.05.2012

Yapımcı: Kiloo

Hikâyesi: Burada bir tana kanı deli gibi akan bir genç, sprey boyayla treni boyarken bekçi tarafından yakalanıyor ve sonra tren istasyonunda kaçmaya ve bekçi tarafından kovalanmaya başlıyor.

Amacı: Bekçiden kaçarken etrafında altın ve birtakım güçler var. Bu altınlar ile kendine oyun sonu; eşya, güç ve şampiyon alabiliyorsun. Her saniye geçtikçe sağ üste koşma skorun ilerliyor. Amacın en çok skora ulaşabilmektir.

Belli Başlı Kurallar: En çok oynan mobil oyunlar arasında yer alan Subway Surfers oyununu oynamak için bazı kurallara dikkat etmen gerekiyor.

  • Oyun başladığında bekçi görebileceğin şekilde tam arkanda olur ve biraz zaman geçtiğinde ekrandan kaybolur. Eğer ekrandan kaybolduğu zaman bir yere teğet olarak çarparsan bekçi yine görünmeye başlar. Bekçi görünürken bir yere çarparsan eğer, bekçi seni yakalar.
  • Bekçi görünsün görünmesin bir yere tam olarak toslarsanız oyun biter.

2- Temple Run 2 (Tapınak Koşusu 2)

Çıkış Tarihi: 16.01.2013

Yapımcı: Imangi Studios

Amacı:  Oyunda koşarken belli başlı altın, güç ve eşyalar geçiyor ve sende bunları toplamaya çalışıyorsun.  Amacın bunları çok fazla toplayıp yüksek bir skor elde etmektir.

Belli Başlı Kurallar: Bütün güzel mobil oyunlar için kurallar vardır. Bu oyun için ise bir sürü alan var ve bu alanlara göre kendi arasında kuralları ve ölüm şekilleri var.

  • Oyun başında ip tutmak için uzun bir atlama yaparsın. İşte bunu yapamazsan uçurumdan düşme ile oyun biter. (oyunda karşına çıkan diğer ipler içinde geçerli)
  • Oyunda koşarken bir yere çarparsan arkandaki canavarlar sana yaklaşırlar. Eğer bir kere daha çarparsan canavarların seni yemesinden dolayı ölürsün ve oyun biter.
  • Kayıkta bir yere çarpar düşer isen boğulmaktan ölürsün.
  • Trenden düşersen ezilmekten ölürsün.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir