Yaşam, Yemek

En Hızlı Kilo Verme Yolları

Uzun süredir kilo vermek istiyor ancak yoğun diyetlerden kaçıyorsanız hızlı kilo verme yöntemlerini hayatınızın bir parçası haline getirerek fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte birkaç yöntem:

İçerik Navigasyonu

Daha çok yürümek:

Ev, iş ya da özel hayatınız sizi toplu taşımaya ya da araca yönlendirse de kendinize yürümek için fırsatlar yaratmalısınız. Asansör yerine merdiven kullanmak ya da aracı daha uzağa park ederek eve gitmek gibi küçük etkili yöntemler deneyebilir ve yürüyebilirsiniz.

Alkol tüketimini azaltın:

Alkollü içeceklerin birçoğunda boş kalori bulunmaktadır. Bu hem kilo almanıza yardımcı olur hem de cildin hasarlı görünmesine sebep olur. Alkolü hayatınızda azaltarak alkollü içecekler yerine su içerek kilo verebilirsiniz.

hizli-kilo-vermek-icin-nasil-beslenmeli.jpg

Yemekler dışarıdan değil evden:

Stresli iş ve şehir hayatı evde yemek yapmamızı zorlaştırıyor ve dışardan yiyeceklere yöneliyoruz. Ancak bu durum kaloriye sebep oluyor. Bu nedenle daha sağlıklı, kendinizin ayarladığı oranlarla yemek yapmalı ve kalorinizi kontrol etmelisiniz.

Kahvaltının önemi:

Birçok diyet programında olduğu ve uzmanların sürekli uyardığı gibi burada da söylenecek tek şey kahvaltı önemli, kahvaltıyı atlamayın olacaktır. Açlık krizlerine sebep olmadan ve gün içinde daha az yiyecek tüketeceğiniz zamanlar için kahvaltı etmelisiniz. Sağlıklı beslenirken lifli gıdaları kahvaltıda yiyebilir, meyve tüketimini kahvaltıda çoğaltabilirsiniz.

hizli-kilo-verdiren-davranislar.jpg

Porsiyonları azaltın:

Kilo vermek için öncelikle kendinizi hazır hissetmeli ve ruhunuzu da kilo vermeye göre ayarlamalısınız. Bu nedenle porsiyonları ikiye bölmek sizi de kilo vermeye hazırlar. Azaltarak veya porsiyonları ikiye bölerek yemek bir süre sonra daha az porsiyonlarda yemek yediğinizi farkettirecek ve sizi mutlu hissettirecektir.

Tatlandırıcı ve şekerden uzaklaşın:

Şeker, en önemli kilo alma sebebidir. Yapay tatlandırıcılar ya da yoğun şeker tüketiminden kaçarak kilo vermeye başlayabilirsiniz. Ayrıca bu durum daha sağlıklı beslenmenize de yol açacaktır.

Birçok diyet programında uygulandığı gibi hayatınızın yemek bölümüne işlenmemiş gıdaları koymalı ve sağlıklı besinlere yönelmelisiniz. Bu sayede kalıcı kilo vererek sağlıklı yaşam tarzı edinebilirsiniz. Taze meyve sebzeler, organik gıdalar ile beslenerek işlenmiş gıdalardan uzaklaşmak vücudunuza iyi gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir