Zengin İçerik

En Keyifli 10 Koleksiyonerlik

Hobi olarak çok çeşitli alternatifler vardır. Bu hobilerden biri de koleksiyonerliktir. Eğlenceli olarak birbirinden ilginç koleksiyon ürünleri bulunmaktadır. Sen de  koleksiyon yaparak zamanını eğlenceli hale getirebilrisiniz. Fakat unutmamalısın ki koleksiyonerlik sabır isteyen uzun süreçler gerektiren bir iştir. İşte sana birbirinden güzel 10 koleksiyonerlik fikirleri:

İçerik Navigasyonu

1 . Anahtarlık Koleksiyonerliği 

Etrafında değişik şekillerde ve figürlerde anahtarlık bulmam mümkündür. Anahtarlık koleksiyonu çok zor oluşturulabilecek bir koleksiyon değildir. Şehir ya da ülke isimleri ile ilgili ya da bir şehri  ya da ülkeyi simgeleyen maddelerden oluşan anahtarlık koleksionu oluşturabilirsin. Bunun yanında bir masal kahramanlarından oluşan anahtarlık koleksiyonu oluşturarak komik ve eğlenceli bir koleksiyona sahip olabilirsin.

2 . Para Koleksiyonerliği 

İstersen bir ülkeye ait paraların koleksiyonu yapılabileceğin gibi birçok ülkeye ait paraların koleksiyonunu da yapılabilirsin . Para koleksiyonunu sadece madeni paralar olarak sınırlandırabileceğin gibi kağıt paralar olarak da sınırlandırabilirsin. Özellikle kullanımdan kalkan eski paralarla ilgi çekecek bir para koleksiyonu oluşturabilirsin.

3 . Oyuncak Araba Koleksiyonerliği 

Sevilerek oluşturulan koleksiyonlar arasında oyuncak araba koleksiyonu da bulunmaktadır. Özellikle araba tutkunu biriysen bu koleksion tam sana göre. Yapabileceğin araba koleksiyonunu inşaat araçları ya da taksi arabalar gibi şeklinde sınırlandırabilirsin.

4 . Kitap Koleksiyonerliği 

Kitap tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği kitap koleksiyonu oluşturmayı sen de deneyebilirsin. Birbirinden değerli kitapları koleksiyon yaparak koruyabilir, zarar görmesini engelleyebilirsin. Kitap koleksiyonunu ilgi alanına göre şiir kitapları ya da romanlardan oluşturabilirsin. Bunun yanında sadece sevdiğin bir yazarın kitaplarının koleksiyonunu da oluşturabilirsin.

5 . Fotoğraf Koleksiyonerliği

Fotoğraf çekmeyi seven bir kişi isen fotoğraf koleksiyonu oluşturmak ilgini çekebilir. Manzara fotoğraflarından ya da çektiğin hayvanların fotoğraflarından oluşan koleksiyon oluşturmak eğlenceli olabilir. İstersen sadece gülümseyen insan fotoğrafları gibi daha özel bir koleksiyon oluşturabilirsin.

6 . Yüzük Koleksiyonerliği 

Yüzükler kadınların olduğu kadar erkeklerinde ilgisini çeken ve severek kullanılan bir aksesuardır. Taşlı, altın gümüş, ya da demirden yüzük koleksiyonu oluşturabilirsin.

7 . Kaset Koleksiyonerliği 

Nostaljik duygulardan hoşlanan biri isen kaset ya da plak koleksiyonu oluşturabilirsin. Oluşturacağın kaset koleksiyonunu sadece tek bir sanatçıya ait şarkılarla sınırlandırabilirsin.

8 . Peçete Koleksiyonerliği 

Peçete koleksiyonu belki de birçok kişi tarafından oluşturulmaya çalışılmaktadır. Maliyetsiz oluşu ve kolay bulanabilirliği açısından tercih edebileceğin koleksiyonlardandır.

9 . Kar Küresi Koleksiyonerliği 

Kar küresi evlerde kullanılan süs eşyalarından biridir. Noel babalı kar küresi ya da bir şehri temsil eden kar kürelerinden koleksiyon oluşturabilirsin.

10 . Tespih Koleksiyonerliği 

Değişik boncuklardan oluşan tesbihler seni cezbedebilir. Bu şekilde farklı renklerde ve çeşitlerde boncuklardan oluşan tesbih koleksiyonu oluşturabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir