Eğlence, Medya

En Popüler Dergileri Listeliyoruz

Dergiler bütün dünyada ilgi görüyor. Özellikle bazı dergiler yıllardır popülerliğini korumuş ve en çok satılan dergilen arasında hala yerini alıyor. Moda, araba, belgesel gibi birçok türü olan dergiler bütün dünyada çok okunuyor. Kişinin ilgi alanına göre farklı dergiler bulması oldukça kolay. Zaman geçtikçe farklı dergiler çıkıyor ve seçenekler fazlalaşıyor. Yeni çıkan dergilerde özellikle bazı dergier gibi tanınmak ve uzun yıllar okunmak için üretiliyor. Her ne kadar dergi sayısı fazla olsa da bazı dergiler ön plana çıkıyor.

Senin için dünyanın en popüler dergilerini listeledik. Tarihleri ne kadar eskiye dayandığını öğrendiğinde sende şaşıracaksın.

1) Cosmopolitan : Bir kadın dergisi olan Cosmopolitan, 1886 yılında Abd’de aile dergisi olarak başlasada daha sonra edebiyata dönmüş, sonrasında da kadın dergisi olarak devam etmiştir.

2) Seventeen: Bir gençlik dergisi olan Seventeen, Abd’de 12-19 yaş arasındaki kızlar için yayımlanır.

3) Vogue: 1892 yılında il sayısı Abd’de çıkmıştır. Şimdiler de ise birçok ülkede satışı mevcut olan bir moda dergisidir.

4) Time: İlk sayı 1923 yılında çıkmıştır. Dünyaca ünlü haber ve politika dergisidir. Dergiye kapak olmuş Türk isimlerde vardır.  Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Şükrü Saraçoğlu, Adnan Menderes, Kenan Evren, Mehmet Ali Ağca, Naim Süleymanoğlu, Mine Karakaş, Mehmet Öz ve Recep Tayyip Erdoğan.

5) National Geographic : Ulusal coğrafya dergisidir. Amerikanın en fazla okunan ve satan 2. dergisidir. Dünyada oldukça popüler olan bir dergidir.

6) GQ : Aylık olarak yayımlanan bir erkek dergisidir. İçinden birçok ilgi alanını barındırır.

7) The New Yorker: Abd’de yayımlanan içinde birçok konu bulunan dergidir. Röportaj, eleştiri, şiir, yorum, karikatür, deneme gibi farklı içerikler mevcuttur.

8) Vanity Fair: ABD’de çıkan moda ve politika dergisidir. 1981’den beri Amerika ve birçok ülkede satışı devam etmektedir.

9) Elle: Fransız dergisi olan Elle, güzellik, moda, sağlık ve eğlence konularını barındıran, dünyanın en çok okunan ve satan moda dergisidir.

10) Newsweek: Bütün dünyada satışı bulanan Amerikan bir haber dergisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir