Yaşam

En Tuhaf Kıyamet Senaryoları

Ama doğa karşısında o kadar zayıf bir konumdayız ki; ne kadar önlem alsak da afetlere karşı koyamıyoruz. Belki de doğaya verdiğimiz zarardan dolayı bizden bu şekilde intikamını alıyordur, kim bilir? 

İnsanoğlu bir gün dünyanın sonunun geleceğine inanıyor. Bu düzenin bir gün son bulacağına, bazıları ise bu düzenden sonra yeni bir düzenin başlayacağına inanıyor. Bu durum beraberinde dünyanın sonu senaryolarını getiriyor. Olası senaryolardan ilki doğanın insanlara karşı bütün gücünü kullanmasıyla alakalı. Tabi ki bu iyi anlamda değil. Hala dünya üzerinde etkin olan birçok yanardağ var.

istanbul-kiyamet-vakti.jpg

 Bunların birbirine yakın zamanlarda harekete geçmesi ve dünyayı yok etmesi kıyamet teorileri arasındadır. Aşırı miktarda yağış yağması, denizlerin yükselmesi, büyük ve güçlü fırtınaların çıkması da diğer teoriler arasında. Aslında insanlığın ortaya çıkmasından itibaren insanoğlu doğaya karşı çok acımasız davrandı. Doğa bize yaşam verdi, biz buna karşılık ona hiçbir şey vermedik. Öyle ki minnet dahi duymadık. O yüzden intikam almak isterse bu adil değil diyemeyiz. 

istanbul-icin-kiyamet-alametleri.jpg

Bir diğer teori ise kıyamet senaryolu filmler için konu olabilecek türden. Hayvanların insanlara karşı ayaklanması da doğanın yıkıma başlaması gibi olası bir durumdur. Yine insanoğlu hayvanlara da iyi davranmadı, onlara zarar verdi, vermeye devam ediyor. Sadece büyük hayvanlar değil en küçüğüne kadar; karıncaya, arıya, örümceklere kadar hepsinin insanoğlunu yok etmeye kalkması, kıyameti de beraberinde getirir. Araştırmalara göre dünya üzerinde örümcek olmayan ev yok. Biz onlarla birlikte yaşıyoruz. Hayatımızın her yerinde hayvanlar var. Büyük bir kısmı da yaşamın devam etmesi için yaşıyor. Doğaya olduğu gibi hayvanlara da iyi davranmalı ve var oldukları için minnettar olmalıyız.

kiyamet-nasil-kopacak.png

Son kıyamet teorisi ise teknolojiyle alakalı. Günümüzde yapay zekâ hayal dahi edemeyeceğimiz noktalara geldi. İki bilgisayar kendi arasında insanların anlamadı bir dil geliştirip iletişime dahi geçti. Bu durum gerçekten korkutucu. Robotların ya da bilgisayarların insanları yönettiği bir dünya insanlık için kıyametin koptuğu anlamına gelir. Tuhaf ama gerçeğe çok yakın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir