Gündem

Engelli Kadın Özel Halk Otobüsüne Alınmadı

Bursa’da otobüse binmek isteyen engelli vatandaşımız Necla D. özel halk otobüsüne alınmadığı iddia ediliyor.Yaşanılan o utanç veren anı yine özel halk otobüsü bir vatandaşımız kaydetti.

Engelli kadın hastaneye gitmek için durakta beklerken özel halk otobüsü şöförünün Necla D’yı görmezden geldiği iddia edildi.B46 hat numaralı özel halk otobüsünün arkasından seslenen kadın sesini duyuramadı ve baka kaldı.Yaşadığı anı anlatan engelli vatandaşımız özel halk otıbüsünün kendisini görmezden geldiğini belirtti ve sözlerine şunları da ekledi :

“Yüzde 83 engelliyim. Hastalığım gereği ömür boyu tedavi görmek zorundayım. Tedavilerim için haftada iki gün oturduğum semt olan Hürriyet’ten Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne B46 hat numaralı özel halk otobüsünün kullanarak yolculuk yapıyorum. Ne yazık ki B46 şoförleri duraktaki yolcuları aldıktan sonra engellilerin tekerlekli sandalye ile binebilmesi için gerekli olan engelli rampasını açmıyorlar. Engelli rampasının açılabileceği mesafede durağa yaklaşmıyorlar. Ben rica ettiğim zaman da gaza basıp gidiyorlar. Bu konuda defalarca BURULAŞ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetlerde bulundum. Bunu yapan otobüslerin plakalarını ve duraktan geçiş saatlerini bildirdim. Yaşadıklarını anlatan dilekçeler yazdım. Ne yazık ki hiçbirinden sonuç alamadım” sözlerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir