Siyaset

Erdoğan, Trump ile Bu Akşam Görüşecek!

Bu akşam saat 22.00’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek olan Erdoğan, yarın da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak.

erdogan-trump-gorusmesi.jpg

Erdoğan’dan AB Yorumu

ABD’deki temasları çerçevesinde küresel iş forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Avrupa birliği ilişkilerine de değindi. Erdoğan, Türkiyenin AB üyeliği konusuyla ilgili olarak “Onlar bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Biz minderden kaçmayız.” dedi.

Newyork Plaza Otel’de “Bloomberg Küresel İş Forumu’nda yaptığı konuşmasına Erdoğan şöyle devam etti: “Ben diyorum ki karar merciinde olan onlar. Onlar bize kapıyı kapatsın, biz kararı rahat veririz. Çok da meraklı değiliz, bunu da söyleyeyim, ama onlar istiyorlar ki Türkiye buradan kaçsın. Yok, biz hiçbir zaman minderden kaçmadık. Minderden kaçan olmayız. Minderden kaçan onlar olsun. Kararlarını versinler, bizim kararımız kolay.”

Uzun süredir Avrupa Birliği’yle bilek güreşine tutuşmuş olan Türkiye, bulduğu her fırsatta tezlerini anlatmaya devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse Başbakanlık, tıpkı Cumhurbaşkanlığı gibi bulduğu tüm uluslararası ortamlarda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne karşı sorumluluklarını her zaman yerine getirdiğini ancak Birlik’ten karşılık göremediğini dile getiriyor.

Türkiye’yi bir şekilde yıldırıp üyelik görüşmelerinden çekilmesini sağlamak ister gibi görünen Avrupa Birliği ise Demokrasi, Özgürlükler ve İnsan Hakları gibi kavramlar üzerinden Türkiye’yi ağır biçimde eleştiriyor.

Devletler arası ilişkilerde ekonomik güç ve yaptırımların, savunma imkanlarının ve insan kaynaklarının önemi malum. Türkiye kalkınmada, savunmada ve eğitim-yetişmiş insan gücü noktasında Avrupa Birliği’yle rekabete tutuşmuş gibi görünüyor. Almanya, Fransa, İtalya gibi köklü sanayi devletleri AB’yi sırtlasa da, genç nüfusu ve geleceğe dair iddialarıyla Türkiye de minderde çekingen durmuyor. Bizzat Cumhurbaşkanı’nın ağzından, üstelik Dünya’nın en önemli uluslararası toplantılarında sonuna kadar üyelik başvurusuna sadık kalacağını, Birlik tarafından yapılan suçlamaları haksız bulduğunu, görüşmeleri bitiren tarafın asla kendisi olmayacağını deklare ediyor.

  1. Sizce Erdoğan-Trump görüşmesi nasıl sonuçlanacak?

    1. Türkiye lehine sonuçlanacağından eminim
    2. Elbette ABD lehine sonuçlanacak
    3. Bir sonuç çıkmayacak
    4. Sorun çıkmasın da, sonuç çıkmasa da olur!
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir