Haberler, Sizce

Erdoğan’dan Almanya’daki Türk Vatandaşlarına Çağrı: “Onlara Ders Verin”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Gümrük Birliği Anlaşması”na yönelik yaptığı güncelleme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye’nin tansiyon düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğer bu konuda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya’nın ta kendisidir. Almanya şu ana kadar kendi iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye ile ve diğer bazı Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, Avrupa Birliği müktesebatına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür” sözlerini dile getirdi. Başbakan Binali Yıldırım da Gümrük Birliği çıkışından dolayı ilişkilerin gerildiği Almanya’ya tepki gösterdi.

angela-merkel.jpg

Sözlerine Almanya’da oy kullanacak Türk seçmenlerine mesaj vererek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir defa buradaki siyasi partilerin bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri lazım. Bunu yapamamışlardır.Bunu özellikle de Hamburg Zirvesi’nde de gördük.Kendileriyle bunları konuştuk, kendilerine bunları çok açık, net söylememize rağmen, oradan döndük geldik ama değişen bir şey yok. Hala yine aynı kafadalar, aynı anlayıştalar. Değişen bir şey olmadığına göre orada asıl bu işi değiştirecek olan bir defa 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. 

cumhurbaskanligi-secimleri-3.jpg

Ben Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye’ye bu denli saldıran, bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Bu bakımdan da hiçbir zaman Avrupa Birliği üyesi ülkelerle biz bir kavganın içerisinde olmadık ve asla da böyle bir şeyi düşünmüyoruz, düşünmedik ama bizim haysiyetimizle bizim onurumuzla da biz hiçbir ülkeyi oynatmayız” dedi.

“ Ben de Almanya’daki vatandaşlarıma şunu söylüyorum, sakın bu yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Bunlar Türkiye düşmanlarıdır. Birinci, ikinci parti önemli değil. Bu şu anda Almanya’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın onur mücadelesidir. Onların aklına da ihtiyacımız yok. Buradaki siyasi partiler bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri lazım. Bunu Hamburg Zirvesi’nde de gördük. Oradan döndük geldik ama değişen bir şey yok. Orada asıl bu işi değiştirecek olan 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye’ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum.” Diyen Erdoğan sözlerine İspanya’daki saldırıdan dolayı DAEŞ’i kınayarak devam etti.

  1. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını doğru buluyor musunuz?

    1. Evet buluyorum.
    2. Hayır bulmuyorum.
    3. Fikrim yok.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir