Siyaset, Sizce

Erdoğan’ın Planladığı Değişim Ak Partiye Yarayacak Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda yaptığı “Yorgun olan çekilsin” uyarısının ardından AK Partide değişim süreci başladı. Daha önceki açıklamalarında da değişimin sinyalini veren Erdoğan en son açıklamalarında değişim yapılacağını açıkça belirtmişti.

Değişim Süreci En Yüksekten Başladı

Metal yorgunluğu olarak ifade edilen ve uzun süreli çalışmanın sonucu oluşan performans düşüklüğü ve yorgunluk AK Parti kadrolarını da etkilemiş görünüyor. Bu nedenle Erdoğan’ın talimatıyla parti değişim sürecini başlattı. Süreci en üst karar organı olan MYK’dan başlatan AK Parti MYK üyelerine genç üye yardımcıları atarak değişim sürecini resmen başlattı. Yasemin Atasever; Hayati Yazıcı’nın yürütmekte olduğu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Yazıcı’nın yardımcılarından birisi olarak atandı. Üniversite öğrencisi Rümeysa Kadak ise Mahir Ünal’ın yürüttüğü görevdeki yeni yardımcılarından birisi oldu.

tayyip-erdogan.jpg

Gençlerin Oranı Hızlıca Artacak

Recep Tayyip Erdoğan partisine verdiği talimatla il ve ilçe teşkilatlarında gençlere yer verilmesini istedi. Verilen talimatlara göre teşkilatlarda yüksek oranda gençler bulunacak. 35 yaş altındaki kişileri genç olarak kabul eden sistem doğru şekilde işlediği zaman gençler %30-35 oranında yönetimde yer alacak.

 Yeni yönetimlerin belirlenmesi sürecinde parti çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Yönetime girecek adaylar detaylı bir araştırma sonucunda belirlenecek. Kişilerin yönetime katılacak kabiliyetlerinin olup olmadığı belirlenmesi için çalışmalar yapılacak. AK Parti’nin yeni yöneticileri belirlerken uygulayacakları arasında yönetimde akrabalık ilişkisi olmaması kuralı göze çarpıyor. Bu kurala göre yönetimde birbiriyle akraba olan kişilerin olmasına izin verilmeyecek. Bütün bu çalışmaların 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar tamamlanması planlanıyor.

  1. Sizce Erdoğan’ın Planladığı Değişim AK Partiye Yarayacak Mı?

    1. Evet gençler büyük fark yaratacaktır.
    2. Hayır mevcut haliyle gayet iyi.
    3. Kararsızım bekleyip görmemiz gerekiyor.
    4. Her şekilde en iyisi olacaktır.
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir