Erkek, Yaşam

Erkekler En Sevdikleri Şarapları Anlattılar

Romantik gecelerin vazgeçilmezi , şaraplar. Mum ışığında masadaki gül yaprakları eşliğinde içilen şarapların tadı çok başkadır. Klişeleşmiş gibi gözükse de şarap severler de ayrı bir niteliği ve anlamı vardır, şarapların. Hem erkekler için hem de kadınlar için farklı anlamlara gelebilecek bir içki türü olmakla birlikte aynı şaraba binlerce farklı yorum katılıp anlatılabilir. Bu yüzden bu yorumlardan biri olan erkeklerin şarap hakkındaki yorumlarına bir göz atalım ve şarap dünyasındaki büyülü yolcuğa çıkalım.

İçerik Navigasyonu

1) Büyülübağ Hedone

Yıllanan şarap güzel olur derler ya hani Hedone yıllanmaya uygun bir mahzen şarabı adeta. 10. Yıl dolayısıyla çıkarılan bu şarap sınırlı sayıda ki bir kutlama şarabıdır. Cabernet Sauvignon üzümlerinin doğal maya ile üretilmesi ile mükemmel bir tada sahiptir. Koyu bir bordo renginde adeta derin bir kuyu izlenimini andıran bu şarapta tütün, meşe, karanfil, siyah orman meyvelerinin çağrışımını aldığınız her yudum da hissedebilirsiniz.

2) Kayra Allure Beyaz Kalecik Karası

Her yudumda canlılığını ve ferahlatıcılığını hissedeceğiniz bir roze Kayra Allure. Açık pembe rengi ile adeta büyülerken aynı zamanda tadı ile tazelendiğinizi hissedeceksiniz. Bir yudum aldığınızda damağınızda çilek, taze zencefil ve ahududu adeta dans ederken burnunuzda portakal çiçeği kokusu kalacak.

3) Bovin Merlo

Makedonya’nın ilk şarap üreticisi olan Bovin Şarapçılığın en güzel örneklerinden biri Merlo. Koyu ve güçlü bir mor rengi sahip olan Merlo üreticisinin özelliğini de yansıtıyor tadında. Eğlenceli bir şarap olmasının yanı sıra burnunuzda erik kokuları ve orman meyveleri hissediliyor.

4) Usca Sonnet

Tam olarak başlangıçta söz ettiğimiz özel akşam yemeklerine uyuyor Usca Sonnet. Izgara etler ve baharatlı yemeklerin yanına mükemmel derecede uyum sağlıyor ve burnunuzda kırmızı orman meyveleri ile sizi başbaşa bırakıyor.

5) Doluca Karma – Chardonnay Narince

Damağınızda kalıcı olan bu beyaz şaraba şans vermelisiniz. 12 ay dinlenmiş ve tamamen sek bir beyaz şarap Doluca Karma. Saman sarısı rengine sahip olan bu şaraptan bir yudum aldığınızda çiçek, meşe ve narenciye aromalarının eşlik edeceği bir yolculuğa sürükleneceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir