İlişkiler, Yaşam

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Alarmı

Erkeklerin cinsel isteksizlik duymasının birçok nedeni vardır. Cinsel isteksizliğin nedenleri psikolojik, duygusal ve biyolojik faktörlerdir.

Erkeklerde cinsel isteksizlik alarmı veren hormon testosteron hormonudur. Testosteron hormonunun düşüşü erkeklerin cinsel hayatını doğrudan etkileyen bir faktördür. Kilo fazlalığı, hareketsizliğin çok artması, fazla alkol tüketimi, bazı ilaçların yan etkileri, erkeklerin ilerleyen yaşları testosteron hormonunun azalmasına sebep olabilir.

Cinsel isteksizlikte psikolojik etkenler daha çok öne çıkar. Erkeğin duygusal durumu, stresli ve öfkeli durumu, yorgunluk, iş sorunları, aile sorunları, eşlerin birbiriyle olan ilişkileri, zamanı ayarlayamama, erkeğin yaşının ilerlemesinden kaynaklanan psikolojik durum,  erken boşalma gibi psikolojik nedenler cinsel isteksizlik duyma sebeplerinden olabilir.

Erkeklerde cinsel isteksizlik nasıl giderilir?

Her tedavide olduğu gibi erkeklerde cinsel isteksizlik tedavisi yapabilmek için ilk önce cinsel isteksizliğin nedenin ortaya çıkarmak gerekmektedir. Cinsel isteksizliğin nedenleri basit nedenler ise bunları ortadan kaldırmak kolay olur. Cinsel isteksizlik yorgunluk, kilo fazlalığı, hareketsizlik ya da kullanılan ilaçların yan etkisinden ise düzenli bit uyku, hafif spor egzersizleri ve kullanılan İlaç bırakılarak cinsel istek arttırılabilir.

Eğer cinsel isteksizlik aile içi problemlerden ya da eşlerin birbiriyle olan ilişkilerinden kaynaklanıyorsa eşlerin birbiriyle olan ilişkileri düzeldiğinde ve aile içi problemleri çözüldüğünde cinsel isteksizliğin de önüne geçilmiş olacaktır.

Cinsel isteksizliğin en büyük nedenlerinden bir tanesi ise erkeklerin erken boşalma sorunudur. Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler cinsel ilişkiden soğumaya başlarlar. Bu problemde erkeğe eşinin yardımcı olması gerekmektedir. Erkeklerde cinsel isteksizlik tedavisi için Psikolojik olarak destek olunursa hem erken boşalma sorunu hem de cinsel isteksizlik ortadan kalkacaktır.

Cinsel isteksizliğin çözümü cinsel gücü arttıran yiyecekler

Evliliklerde belli bir süre sonra erkekler cinsel açıdan tatmin oldukları için cinsel hayatları durağan hale gelebilir. Erkeklerin cinsel gücü arttıran yiyeceklerden yemesi, cinsel arzularında ve cinsel güçlerinde artma olacaktır. Erkeklerde cinsel isteksizlik tedavisi için cinsel gücü arttıran yiyecekler tüketilmesi faydalı olacaktır.

Bitkilerle Cinsellik Artırılabilir

İstiridye, havyar, incir, muz, greyfurt, pekmez, fındık, kayısı, sarımsak, havuç, mercimek, kuru baklagiller, çikolata, ginseng, maydanoz, tarçın, kereviz, nane, vanilya, kekik, hardal, sivri biber, ayçiçeği, bezelye, enginar, hindi (Çinko ihtiva ediyor, hem ucuz hem de protein açısından çok zengin), yumurta, roka (C vitamini ve demir), antep fıstığı, şalgam, salatalık, susam, soğan, kuşkonmaz, fesleğen, domates, , bal, Hindistan cevizi, mango, kivi, ahududu, karpuz, yoğurt, köri, kırmızıbiber ve diğer baharatlar da cinsel gücü arttırmada etkili besinler arasındadır. Erkeklerde cinsel isteksizlik nasıl giderilir sorunuza cevaplar vermeye çalıştık. Önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir