Kadın, Yaşam

Evde Yapabileceğiniz Saç Maskesi Önerileri

Saç bakımı bir bayanın olmazsa olmazıdır. Saçının bakımlı olması kişinin özgüvenini arttırarak, çevresine de pozitif bakmasını sağlar. Gerek çevreye hoş görünmek gerekse de kendini mutlu etmek isteyen her bayan saçları için belirli bir süre harcar. Ancak saç bakım merkezine gidecek vakti ya da nakdi olmayanlar için saç bakımını evde basit bir hale getirdik. Evde saç bakımı nasıl yapılır diyenler için işte evde hazırlayabileceğiniz saç bakım önerileri;

  • İçerik Navigasyonu

    Besleyici nitelikte olan yumurta maskesi

Saç maskesi yumurta, süt, limon ve zeytinyağının birleşiminden meydana gelerek saçınızın beslenmesine yardımcı olur. Böylelikle saçınız beslenerek güçlenecek parlak bir hal alacaktır. Saçınızda ortalama 5 dakika bekleyip, soğuk su ile durulamanız gerekmektedir.

  • Saçların kırılmasını ve kopmasını önleyici muz maskesi

Muz, hindistancevizi yağı, zeytinyağı ve bal ile hazırlayabileceğiniz maske için muzları püre haline getirdikten sonra, diğer malzemelerden birer çay kaşığı ilave ederek saçınıza yedirip ortalama 5 dakika kadar bekleyebilirsiniz.

  • Nem dengesini sağlayan yoğurt maskesi

Yoğurt, elma sirkesi ve bal ile hazırlayacağınız karışımı saçınıza sürerseniz saçınızın nem dengesi sağlanacaktır.

  • Bir diğer nemlendirici öneri de avokado ile mümkün

Avokado, badem yağı ve süt ile hazırlayabileceğiniz bu karışım ile saçlarınızın nem dengesinin korunmasına katkı sağlayacaksınız. Avokadoyu püre haline getirip diğer malzemeleri de ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin ve sonrasında durulayın.

  • Ph dengesi için Çilek maskesi

Çilek maskesi ile saçınızın yağ dengesini kurabilir ve saçınıza parlaklık kazandırabilirsiniz. Bunun için saçınızın uzunluğuna yetecek kadar çilek, hindistancevizi yağı ve bal gereklidir. Çilekleri ezip püre haline getirdikten sonra, diğer malzemeler ile karıştırıp saçınıza kökten uca sürebilir ve ortalama 5 dakika kadar bekletebilirsiniz. Böylelikle saçınızın yağ dengesini kurup, saçınıza parlaklık kazandırmış olacaksınız.

Tüm tariflerimizi ortalama 5 dakika kadar saçınızda bekletip, ardından durulamanız gerekmektedir. saç bakım maskelerini ayda bir defa yapmanız yeterli olacaktır. Ayrıca haftada bir defa da saç maskesi zeytinyağı ile de yapılabilir. Banyoda saçınıza sürdüğünüz zeytinyağının doğal saç bakım kremi özelliği taşıdığı görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir