Spor

Everton’a Cenk Tosun Transferi

Beşiktaş’ta gösterdiği başarıyla gündemde olan Cenk Tosun şimdi ise Everton’a olan transfer haberiyle manşetlere yer aldı.

Premier Lig ekibi Everton’ın  yeni kadrosunda yer alan Cenk Tosun’un Everton’a 4.5 yıllık imza attığını The Sun Gazetesi sayfalarında yer verdi.Gazeteye açıklama yapan ünlü fufbolcu:”Taraftarlara kendimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Tüm yeteneklerimi sergileyip, herkese nasıl bir oyuncu olduğumu göstereceğim. Everton için iyi bir oyuncu olduğuma inanıyorum” sözlerini söyledi.

Everton Kulübü ile anlaşan Cenk Tosun’un perşembe günü anlaşma imzalandığını ve dün akşam anlaşmanın resmiyete taşındığını dile getiren Dailly Mirror;Beşiktaş’ın 26 yaşındaki milli forveti Cenk Tosun, 4.5 yıllık anlaşmayı kabul edince Everton’ın yeni golcüsü oldu” açıklamasında bulundu.

Everton Kulubü Cenk Tosun’un 14 numaralı formayla oynayacağı açıklamasını yaptı.Cenk Tosun Beşiktaş’da 23 numaralı formayla oynuyordu.

İngiliz yayın kurumu BBC  Sport ise bu tranfer için Everton’un 27 milyon sterlin ödendiği haberine göre Allardyce’ın, “Avrupa transfer piyasasında, Cenk Tosun seviyesinde bir oyuncuyu alabileceğimiz en iyi fiyata aldık.”ifadelerini kullandı.

Futbolcu Tosun’un perfonmansını son yıllarda arttırdığı belirtileren haberde;Cenk Tosun, attığı gollerle Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna kalmasına önemli katkıda bulundu” değerlendirmede bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir