Sizce, Yaşam

Evlilik Programları Kaldırılacak Mı?

Yaz boyu ekranlar, farklı formatlarda olan ancak birbirine çok benzeyen programlarla doldu taştı. Bu durum akıllara evlilik programları bitecek mi sorusunu getirdi.

Ekranlarda görmeye alışmış olduğumuz simalara veda mı ediyoruz? Bilindiği üzere evlilik programları çok sevildi, kendi ekran yüzlerini, starlarını, fenomenlerini yarattı. Evlilik programları deyim yerindeyse evlenememe programlarına dönüştü. Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan bu programlar zaman zaman sunucuların hararetli tartışmalarına da sahne oldu. Bu tartışmalara kimi zaman gelin ve damat adayları da sansasyonel iddiaları ile ortak oldu. Gelişmeler RTÜK’e gelen şikayetlerin rekor seviyede artmasına sebep olunca, programların sona erdirilmesi gündeme geldi.

evlilik-programlari-iptal-ediliyor.jpg

Barıştırma Programları Devrede!

Kanal yönetimleri, günün en çok TV izlenen kuşağında ekranları boş bırakmak istememiş olacaklar ki, barıştırma formatlı programlar ekranlara gelmeye başladı. Ancak RTÜK, bu programların daha da kötü olduğu konusunda kanal yetkililerini uyardı.

Bu karardan nasibini alan ilk program da FOX Tv’de yayınlanan ve Seda Akgül sunumu ile ekranlara gelen ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ programı oldu. Program RTÜK’ün uyarısının ardından yayından kaldırıldı.

evlili-programlari-kaldiriliyor.jpg

Şimdi Ne Olacak?

RTÜK henüz Star ve atv kanallarının yöneticileri ile görüşmediği için Zuhal Topal ve Esra Erol’un hangi formatta ekranlarda olacakları hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Evlilik programları kaldırılacak mı, henüz netleşmedi ancak, Show TV yönetimi, söz konusu iki kanalın devam etmesi halinde Seda Sayan’ın da programa devam edeceğini RTÜK yetkililerine açıkça ifade etmiş.

Düğüm TİAK Toplantısında Çözülecek

Evlilik programlarının yerini alması beklenen barıştırma programları tüm yaz seyirciye alıştırılmaya çalışıldı ancak çok da başarılı bir grafik çizilemedi. Kanal yöneticileri Televizyon İzleme Araştırmaları (TİAK) toplantısında bir araya gelecek ve izdivaç programları kaldırılacak mı sorusu tartışılacak.

Sözleşmeleri Devam Ediyor

Evlilik programlarının geleceği hala tartışılıyor ancak, Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan karar ne olursa olsun ekranlarda boy göstermeye devam edecek. Bu durumun nedeni ise kanallarla yaptıkları 3 yıllık sözleşme… Sözleşmenin son yılında olan ünlü isimler izdivaç programları kaldırılsa dahi ekranlarda yerini alacak.

  1. Sizce evlilik programları kaldırılmalı mı?

    1. Kesinlikle kaldırılmalı, topluma kötü örnek olunuyor
    2. Herkes izlemiyorum dese de izliyor, kesinlikle kaldırılmamalı
    3. Farklı formatların denenmesi daha iyi olur
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir