İlişkiler, Sizce, Teknoloji

Facebook’ta Çöpçatanlık Projesi

Facebook’a en kısa sürede çöpçatanlık özelliğinin geleceğini Facebook’un kurucusu  Mark Zuckerberg açıkladı.

ABD’de düzenlenen F8 konferansında açıklama yapan Mark Zuckerberg, ‘kısa süreli ilişkilerdense uzun ve sağlıklı duygusal ilişkilerin önünü açmak istediklerini’ ifade etti.Konuşmasında Zuckerberg gerçek ilişkilere dikkat çekerken, “Bu özellik geçici ilişkiler değil, gerçek ve uzun ömürlü ilişkileri hayata geçirecek.” dedi.

Yeni geliştirilen bu özellik sayesinde Facebook kullanıcıları, mevcut profilleriyle bağlantılı bir çöpçatan profili yaratabilecek.Çöpçatanlık profilinin kullanıcının arkadaşları tarafından görülemeyecek olması da bir avantaj olarak görülüyor.

Facebook kullanıcısının çöp çatanlık profilinin oluşturulmasından sonra, Facebook algoritması kullanıcıya olası eş tavsiyelerinde bulunmaya başlayacak.

Geliştirilen bu yeni özelliğin Facebook’un diğer hizmetlerinde olduğu gibi ücretsiz olacağı da açıklamalar arasında.

Yapılan açıklama sonunda Facebook’un dünyanın en büyük çöpçatanlık sitelerinden birisi olan Match.com’un hisseleri New York Borsası’nda yüzde 22 gerilemiş olduğuna dikkat çekildi.

Mark Zuckerberg,yeni projesinde çöpçatanlık özelliğini sıfırdan inşa ettiklerini açıklarken, kullanıcıların kişisel bilgilerinin tamamen güvende olacağını da dile getirdi.

Kullanıcıyla benzer ilgilere dahip Facebook gruplarındaki ya da etkinliklerdeki kişiler de karşısına potansiyel partner olarak çıkabilecek.

Facebook, bu özelliğin bu yılın sonunda test edilmeye başlanacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir