Haberler, Spor

Fatih Terim Talep Ettiği Tazminatı Alabilecek Mi?

Kebap işletmeciliği yapan bir işyeri sahibiyle yaptığı kavganın ardından görevinden ayrılan Fatih Terim’in tazminat ödemesi konusunda henüz bir karara varılmadı. Ekonomi uzmanı Abdulkadir Kuşin’e yöneltilen sorular karşısında farklı bilgilere ulaşıldı. Bu bilgilere göre; Terim’in sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiği, sözleşmesinin bitimine kadar verilmesi gereken ücretlerin herhangi bir karara bağlanmadığı yönünde açıklama yapıldı.

fatih-terim-e-tazminat-soku.jpg

Fatih Terim Tazminat Hakkından Nasıl Yararlanabilir?    

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tek taraflı olarak feshedilen sözleşme haksız sebepler ile feshedilseydi tazminatın alınmasının hukuki bir dayanağı olabilirdi. Abdulkadir Kuşin’in verdiği örnekte; Milli Takımın yaptığı maçlarda mağlubiyet alması sebebiyle sözleşme feshedilemez. Tazminat ödenmesinde sıkıntı olmaz. Bazı spor kulüpleri maçların olumsuz neticelenmesi durumunda yabancı hocalara kızıp gönderdikleri zaman, UEFA’nın hukuki tedbirler nedeniyle tazminat ödemelerinin yapılması gerekmektedir. Ayrıca şahsi problemlerden ötürü sözleşmenin feshedilmesi durumunda da kesinlikle ödeme yapılması gerekir. Fatih Terim’in sözleşmesi ile ilgili olarak Türkiye Futbol federasyonunun verdiği karar haklı sebeplere dayanmaktadır. Feshin haklı sebeplere dayanması nedeniyle iki tarafta ücret talep edememektedir.

fatih-terim-tazminat.jpg

Fatih Terim Yaptığı Kavga Sebebiyle Tazminat hakkını Neden Kaybediyor?

Mili takım hocasının Türkiye’de birçok cemiyet tarafından tanınması o kişinin üstüne ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Daha çok genç sporcuların karşısında bir örnek teşkil etme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle tak taraflı yapılan feshin sebebini herkes yakından takip etmektedir. Peki, kavga sebebi neydi ve nasıl gelişti? Çıkan haberler ve alınan duyumlara göre; Fatih Terim bodrumdaki evinde bulunduğu sırada Alaçatı’da mekân sahibi olan kızının görümcesi ile telefon görüşmesi yaptı. Terim’e, komşu işyeri ile arasında kendi sınırını geçmesinden ötürü bir polemik yaşadığı söyleniyor. Bunu öğrenen terim ise hemen kebapçıyı arayarak görüşürken problem telefonda daha fazla büyüdü. Ve Terim 4 saat uzaklıkta yer alan işyerine gitti. İşyerinde çıkan kavganın büyümesiyle Fatih Terim olay yerinde ayrıldı.  Fakat münasebetin büyümesi, farklı noktaya gelmesi ve medyaya yansıması ile durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Abdulkadir Kuşin’in verdiği röportajda; olayın şahsi sürtüşmeden daha fazla ileri gitmesi sebebiyle yapılan feshin neticesinde tazminat hakkının olamadığını belirtti.

  1. Fatih Terim’in Gönderilmesini Haklı Buluyor Musunuz?

    1. Evet, Umarım alternatifi bulunur
    2. Bence devam etmeliydi, haksızlık yapıldı
    3. Milli Takım için ne gerekiyorsa o yapılmalı
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir