Spor

Fenerbahçe Gustavo Gomez ile Anlaştı

Yıldız oyuncusu Danimarkalı stoper Simon Kjaer’i 12 milyon 500 bin Euro karşılığında Sevilla’ya satan Fenerbahçe, stoper arayışlarına girmişti. Bugüne kadar Skrtel’in yanında Mehmet Topal ve Neustadter‘i deneyen Aykut Kocaman, Fenerbahçeli taraftarları memnun edememişti. UEFA Avrupa Ligi öneleme maçlarında ve Süper Lig’deki şu ana kadar oynanan maçlarda bir stoper eksikliğini hayli fazla hisseden sarı lacivertliler, aradığı kanı İtalya’da buldu. Milan’da oynayan Paraguaylı Gustavo Gomez için İtalya’ya giden Fenerbahçeli yöneticiler büyük ihtimalle Gomez ile beraber İstanbul’a dönecekler.

gustavo-gomez.jpg

Transferi bitirmek için İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve Sekip Mosturoğlu Milano’ya gitti. İki yöneticinin Milano’da çekilen görüntüleri dün basına yansımıştı. Bu arada Gustavo Gomez Twitter hesabından Fenerbahçe resmi hesabını takibe alarak, bu transferin büyük ölçüde bittiğini göstermiş oldu. Fenerbahçelileri heyecanlandıran bu transfer ile Kjaer’in gidişinden sonra oluşan boşluk büyük ihtimalle doldurulmuş olacak.

gustavo-gomez-in-menajeri-fenerbahce-ile-gosrstu.jpg

24 yaşındaki Paraguaylı stoper geçtiğimiz sezon Milan’da çok fazla forma giyme imkânı bulamadı. Düzenli forma giymek istediği bir takıma gitmek isteyen Gomez, Fenerbahçe’nin teklifine olumlu bakıyor. Defansın ortasında oynayan 1.85 boyundaki stoper, hava toplarındaki hakimiyeti ile ön plana çıkıyor.

gustavo-gomez-kimdir.jpg

Gustavo Gomez kimdir?

 6 Mayis 1993 tarihinde Misiones’te (Paraguay) doğan Gustavo Gomez futbol kariyerine Libertad’da başladı. Buradan, Lanus takımına 2.25 milyon Euro karşılığında transfer olan Gomez, 2016 yılında 8.5 milyon Euro bonservis karşılığında Milan’a transfer oldu. Milan ile geçtiğimiz sezon 19 maça çıkan Gomez’in piyasa değeri şu an için 5 milyon Euro civarında. Paraguay milli takımında da forma giyen genç oyuncu, çıktığı 21 milli maçta rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Defansın merkezinde görev alan Gomez, sağ ayağını kullanıyor. Ayrıca, sol bek ve sağ bek pozisyonlarında da oynayabiliyor. Lanus ile bir Arjantin şampiyonluğu ve Milan ile de 1 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Bakalım, Gustavo Gomez Fenerbahçe’nin defans problemi için çare olabilecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir