Haberler, Sizce, Spor

Fenerbahçe’ye İspanyol Golcü!

Fenerbahçe uzun zamandır arayışta olduğu forvet mevkisine uygun oyuncuyu İspanya’dan buldu. Villarreal’in golcüsü Roberto Soldado ile prensipte anlaşmaya vardığını bildiren Fenerbahçe, kaç yıllık bir anlaşma olduğunu ve ne kadar bir bonservis ödediğine dair bir bilgilendirme henüz yapmadı ancak İspanya basınına göre 8 milyon euro bir bonservis bedeli karşılığında oyuncuyu kadrosuna kattı. 32 yaşındaki İspanyol golcü Fenerbahçe’nin tarihindeki Josico ve Guiza’dan sonra 3.İspanyol oyuncusu olacak. Geçen sezon öncesi yaşadığı ön çapraz bağ sakatlığından dolayı sezonun büyük bir kısmını kaçıran Soldado 10 maça çıktı ve 4 gol, 3 asistlik bir performans sergilemiştir.

roberto-soldado-fenerbahceye-geldi.jpg

Peki Roberto Soldado Kim?

1985 yılında İspanya’nın Valencia şehrinde dünyaya gelen Soldado, futbol hayatına Real Madrid altyapısında başlamıştır. Sonrasında A takıma kadar yükselen oyuncu o dönem forvet pozisyonundaki oyuncu fazlalığından dolayı çok fazla forma şansı bulamayıp ve Osasuna’ya kiralandı.Bir sezon kiralandıktan sonra geri geldiği Real Madrid’te yine forma şansı bulamayınca soluğu yükselişe geçeceği Getafe’de aldı. Geçirdiği iki sezonda 60 maçta 31 gol atınca dikkatleri üzerinde çekti ve büyük takımların dikkatini çekmeye başladı. Valencia’nın radarına girdikten sonra 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında patlama yaptığı ve tüm Avrupa’nın ismini duyacağı takıma adım atmış oldu. 

fenerbahce-nin-yeni-transferi-soldado-istanbul-a-geldi.jpeg

Burada kaldığı 3 sezon boyunca 82 gol atarak golü koklama ve bitiricilik yeteneklerinin ne kadar iyi olduğunu oldukça fazlasıyla herkese göstermiş oldu. Bu patlamanın ardından 2013 senesinde 30 milyon euro karşılığında Tottenham’a transfer olarak Premier Lig’in yolunu tuttu. Ancak burada bir türlü bekleneni veremedi. Bunun sebebi de oynadığı son iki takımda çok yüksek tempo olmadan pas ağırlıklı oyun ile oynanması ve Soldado’nun bu konudaki taktik bilgisi, bu sisteme yatkınlığı sonucunda güzel sonuçlar ortaya çıkmıştı ancak Tottenham yüksek tempo oyun oynayan bir ekip olduğu için Soldado ayak uyduramadı ve 2015 yılında Villarreal ile anlaşıp LaLiga’ya tekrar dönüş yaptı.

 Son iki sezonda gol atmak dışında gol de attırma konusunda başarılı olduğunu gösteren Soldado, Villarreal’in en çok asist yapan oyuncusu konumunda ve son sezonun büyük kısmını sakat olarak geçirdiğini düşünürsek ne kadar katkı yaptığını görmüş oluruz. Ayrıca İspanya Milli Takımı’nda da en forma olduğu dönemde forma şansı bulan İspanyol forvet, 2013 Konfederasyon Kupası kadrosunda yer almıştır.

Başarılı olduğu oyun yapılarını incelersek, Fenerbahçe’nin şu an için oynadığı oyun yapısı oldukça uygun yapıdadır. Ancak kafalardaki soru işaretleri 32 yaşında bir oyuncunun ağır bir sakatlıktan çıkmış olması, önceki sezon oldukça az oynamış olması ve Türkiye’ye adapte olup olamaması konuları. Fenerbahçe tüm bunları düşünerek ve göze alarak bu oyuncuyu aldığını düşünürsek başarılı olmasını ümit ediyoruz.

  1. Peki sizce Soldado Türkiye’de başarılı olur mu?

    1. Tabi ki olur, oldukça kaliteli bir golcü leblebi gibi gol atar.
    2. Hem az oynamış hem de uyum sağlayacağını düşünmüyorum.
    3. İstediğinde oynar bence yatmaya gelmiştir.
    4. Bakıp göreceğiz artık, neler yapabileceğini bilemiyorum.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir