Gündem, Haberler

FETÖ Operasyonlarında Ankara’dan Düğmeye Basıldı!

Ankara’da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ Gaybubet evlerine baskın düzenlendi. Tespiti önceden yapılan gaybubet evlerinden altmış beş adrese operasyon yapıldı. Hakkında yakalama kararının bulunduğu birçok şüpheli yakalandı. 87 kişiden 57’si gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında Fethullah Gülen’in akrabası olan, yeğen Selman Gülen’in de olduğu duyuruldu.

Ankara Merkezli Operasyon Yapıldı

Ankara merkez alınarak bir operasyon yapıldı. Tam sekiz il üzerinde takriben seksen üç şirkete dair doksan dokuz adet adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda devletin beş milyon Türk lirası zarara uğratıldığı tespit edildi. Ankara merkezinde yapılan baskınlarda da aralarında yeğen Gülen’in de olduğu elli yedi şüpheli tutuklandığı öğrenildi.

Zarar ve Ziyanın Hesabı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilerek Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yaptırılan operasyonda devletin zarara uğratıldığı tespiti de yapıldı. Tam sekiz il üzerinde takriben seksen üç şirkete dair doksan dokuz adet adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Doksan şüpheliye işlem yapıldığı anlatıldı. Haklarında yakalanmasına yönelik karar da olan şüphelilerden elli yedisi tutuklanarak ceza evine gönderildiği ifade edildi. Aralarında yeğen Gülen’in de bulunduğu tutuklular arasında, Yeminli Mali Müşavir, Serbest Müşavir ile Şirket Sahibi kişilerin de olduğu belirtildi. Şüphelilerin kurduğu isnat edilen ve paravan olarak kullanılan şirketlerin vasıtası ile naylon fatura tertip ederek devleti takriben beş milyon Türk lirası ziyana uğrattıkları iddia edildi.

Sırlı Evlere Gece Baskını

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce bir takım şüphelilerin kaldığı ön görülen evlere baskınlar düzenlendi. Gaybubet isimli sırlı evlerde kaldığı belirlenen seksen yedi şüpheli kişinin kaldığı altmış beş adres üzerine baskınlar tertip edildi. Eş zamanlı yapılan operasyon ile elli yedi kişi tutuklandı. Aralarında Fethullah Gülen’in akrabası olan, yeğen Selman Gülen’in de olduğu şüpheliler tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatta, Anayasal Düzeni yıkmakla itham edilen zanlılara, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon yapıldı. Yapılan istihbarı çalışmalar çerçevesinde, halen örgütün faaliyetlerini yürüttükleri tespit edilen şahıslar ile haklarında yakalanmasına dair karar bulunanların saklandıkları sırlı evlere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir