Gündem, Haberler

Fetöcü Subayı Ankesörlü Telefon Ele Verdi

Lüks yatı ile geçen hafta sonu Kıbrıs Rum Yönetimi’ne kaçan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olduğu ileri sürülen deniz subayının Mersin’de görevli deniz yüzbaşı, Kadir Karaman olduğu ortaya çıktı.

Geçen Haziran ayında Gölcük’ten, Mersin Deniz Saha Komutanlığı’na tayini çıkan, deniz yüzbaşı Kadir Karaman’ın Fetullahçı Terör Örgütü olan FETÖ’nün kripto deniz subaylarından biri olduğu iddia edildi. Öne sürülen iddialara göre, Kadir Karaman, bir süre önce FETÖ’nün İzmir merkez alınarak yapılan soruşturmasında aranan, örgütün ‘mahrem imamıyla’ ankesörlü telefon üzerinden görüştüğü ortaya çıktı. Bu görüşme Karaman’ın sonunu getirdi. Görüşme ile kimliği belirlenen Karaman’ın hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararı sonrasında, Yüzbaşı Karaman, Sanchez isimli lüks yelkenli yatıyla, Kıbrıs Rum Kesimi’ne kaçtı.

Rum İstihbaratı İşbirliğinden Memnun

Yüzbaşı Karaman Rum İstihbaratına verdiği ifadede ilginç açıklamalarda bulundu. “FETÖ soruşturmasına adımı koymuşlar. 29 Eylül’de İzmir’deki evime polis baskın düzenledi. Haber alır almaz ben de teknemle Mersin’den kaçtım.” Dediği öğrenildi. Rum medyası gazete haberlerinde Türk subayının işbirliğinden Rum istihbaratının çok memnun kaldığını yazdı.

Kathimerini ve Filelefheros gazeteleri yazdıkları haberlerde, Türk Subayı’nın Larnaka Limanı’na pasaportu olmadan girdiğini belirterek, kendisine siyasi sığınma hakkı tanınması ihtimali üzerinde durdu. Rum medyası haberlerinde, ilk kez bir Türk subayının Rum kesiminden siyasi sığınma hakkı istediğine dikkat çekerek, “Biz bu olayı gizli tutmalıydık, acemilik yaptık” şeklinde yorumlarda bulundu.

Rum yönetimine kaçtıktan sonra tüm sosyal medya hesaplarındaki bilgileri ve fotoğraflarını silen yüzbaşı Karaman’ın birçok kez Avrupa ülkelerine seyahat ettiği öğrenildi. Rum medyası, subayın Sanchez adlı 31 metre yelkenli ile geldiğini yazdı. Ancak Karaman’ı askerlik dönemlerinden tanıyanlar, yelkenlinin olsa olsa 10 metre olabileceğini yazdı.

İki Fetöcü Atina’dan Gelip Görüştü

Rum istihbaratının gizli bir eve alınması teklifini reddeden Karaman, kendi isteği ile limanda teknesinde geceliyor. Kadir Karaman’ın Larnaka’ya gelmesinin ardından FETÖ’cü iki Türk’ün Larnaka’ya gittiği, Karaman’ın onayı ile kısa bir süre görüştükleri ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir