Haberler, Spor

Galatasaray – Fenerbahçe Derbisinden Dikkat Çeken Detaylar! Sizce Kazanan Kim Olmalıydı?

Türkiye’nin derbisi olan Galatasaray – Fenerbahçe maçı bitti. Süper Toto Süper Lig’in 9. haftasında oynan derbi 0-0lık golsüz eşitsizlik ile bitti. Maç içinde yaşanan gergin anlar maça damgasını vurdu. Maç sonrası, yaşanan olaylar ve hakem kararları da oldukça çok konuşuldu, konuşulmaya devam ediyor. Kocaman ve Tudor‘un tartışması da oldukça konuşuldu.

sessiz-derbi-tum-detaylar.jpg

Derbide Tartışma

Ezeli iki rakip arasındaki maçlar her zaman çok konuşuldu. Bu derbide onlardan biri oldu. İki takımın teknik adamı arasında da gerginlik yaşandı. Fenerbahçe takımının teknik direktörü Aykut Kocaman, maçın 8. dakikasında yaşanan pozisyona faul olduğu iddiası ile itiraz etti. Galatasaray takımının teknik direktörü Igor Tudor, bu itiraza tepki göstererek Fenerbahçe yedek kulübesine yürüdü. İki başarılı teknik adam sözlü tartışma yaşadı. Arayı teknik heyetler yumuşatırken, Galatasaray takımının yardımcı antrenörü 4. hakeme uzun süre itiraz etti.

derbi-cuneyt-cakir.png

Derbiden Çok Cüneyt Çakır Konuşuldu

Maç anında ve sonrasında tecrübeli ve Fifa kokartlı hakem Cüneyt Çakır‘ın kararları konuşuldu. Faul kararları, kart kararları gibi birçok sebepten ötürü eleştirilere maruz kaldı. Çakır’ın verdiği ve vermediği her karar konuşulmaya devam ediyor. Galatasaray takımının, başarılı futbolcusu Younes Belhanda, 73. dakikada penaltı beklerken iki sarı kart sonrası kırmızı kart görmesi, takımının 10 kişi kalmasına sebebiyet verdi.

derbide-cuneyt-cakir-cok-konusuldu.png

Fenerbahçe, 6. dakikada kritik bir pozisyon buldu. Vincent Janssen’in ağları bulan topu, Serdar Aziz’e yapılan faul sebebi ile iptal edildi. Maçın 59. dakikasında Galatasaray takımı yine penaltı bekledi fakat hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını göstermedi. Bunun üzerine takım oyuncularından itirazlar gelmeye başladı. Bu itiraz yaşanırken tribünlerden atılan bazı yabancı maddeler yardımcı hakem olan Tarın Ongun’a geldi. 2 dakika kadar oyun dursa da sonrasında kaldığı yerden devam etti.

gs-fb-derbi.jpg

Büyük derbi sonucunda, Galatasaray 23 puan ile liderliğini sürdürmeye devam etti. Fenerbahçe ise 15 yaparak şampiyonluk yarışına devam edecek. Galatasaray’ı 10. haftada Trabzonpor ağarlayacak. Fenerbahçe ise Kayserispor’u ağarlayacak.

  1. Sizce Derbi Kimin Hakkıydı?

    1. Galatasaray
    2. Fenerbahçe
    3. Hakem hataları olmasa da berabere biterdi
    4. Fikrim yok
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir