Eğlence, Medya

Game of Thrones hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi

Dünya üzerinde en çok sevilen dizi olan Game of Thrones haliyle en çok merak edilen dizi de olmuştur. Dizi başladığından bu yana heyecanı doruklarda yaşatırken,Game of Thrones’un pek çok sırrı da beraberinde açığa çıktı. İşte dizi hakkında bilmeniz gerekenlerden bazıları;

İçerik Navigasyonu

1. Tyrion için tek tercih Peter Dinklage

Dizinin belki de en çarpıcı karakterlerinden biri olan Tyrion Lannister karakteri için sadece Peter Dinklage’a teklif götürüldü. Teklifin reddedilmesi durumunda bu karakteri kimin canlandırabileceği hakkında kimsenin fikri yoktu.

2. Cercei’nin kehaneti gerçek mi?

Küçüklüğünden beri güç hırsıyla dolu olan Cercei, geleceğini öğrenmek için Maggy isimli bir cadıya gitti ve ona üç soru sordu. Süphesiz ki bunlardan en önemlisi kendisinin 3 çocuğu olacağı ve “valonqar” tarafınfan öldürüleceği kısmı. Valonqar yüksek dilde küçük kardeş demek. Cercei gerçekten hamile mi? Onu öldüren küçük kardeş yoksa Jamie mi?

3. “Her sezon bir kral” geleneği bozuldu mu?

Dizide artık bir gelenek halini alan her sezon bir kral öldürmek birinci sezonda Robert Baratheon’un ölümüyle başladı. Onu ikinci sezonda kaybettiğimiz yakışıklı erkek kardeşi Renly takip ederken üçüncü sezonda hepimize şok olan çok sevdiğimiz Kuzey Kralımız yani Robb Stark’a elveda dedik. Ardından içimizin yağlarını eriten bir şekilde Kral Joffrey Baratheon ölürken, onu sonraki sezonda amcası Stannis Baratheon takip etti. Altıncı sezonda kaybettiğimiz Balon Greyjoy ile sürüp gitti. Elimizde kalan tek Kralımız olan Jon Snow’u yedinci sezonda yaşamaya devam etti.

4. Kurtlar dev mi?

Game of Thrones’us meşhur ulu kurtları aslında kitapta, dizide göründüğünden çok daha büyük tasvir ediliyor. Erişkin olduklarında bir midilli boyunda olabileceği söylenen bu ulu kurtlar Tyrion’un boyunun neredeyse 2 katı!

5.Hayalet’ten Flama olur mu?

Game of Thrones evreninde eğer bir piç ailenin başına geçerse, flamalarının rengi tersine dönüyor. Stark ailesinin başına geçen Jon Snow dünya alemin bildiği üzere bir piç. Flamalarının rengi normalde beyaz zemin üzerine gri kurt iken bu tersine döndüğünde gri zemin üzerine beyaz kurt olmalı. İşte o hayalet olmasın?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir