Sinema

Game Of Thrones Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Detay

İşte Game of Thrones’la ilgili bilmeniz gerekenler.

  1. Seride olacak pek çok olayın önceden mesajı verilmişti.

En bariz ve en çok şey anlatanı, serinin başında Ned Stark ve ailesi yolda karnından almış olduğu bir darbeyle ölmüş bir erkek geyik ve bunun biraz ötesinde boynundan almış olduğu darbeyle ölmüş olan bir ulu kurt bulunur. Sonrasında beş ulu kurt yavrusu her biri bir Stark çocuğunu verilecek şekilde bölüştürülür. Sonradan bulunan beyaz bir yavru da Jon Snow’a verilir. Aldınız siz mesajı.

game-of-thrones-season-7-.jpg

Seriyi takip ediyorsanız Stark Hanesinin simgesinin ulu kurt, Baretheon Hanesinin simgesinin ise geyik olduğunu biliyorsunuzdur. Nasıl ki bu ulu kurt geyiği kuzeyden güneye takip ettiyse Ned Stark’ta Robert Baretheon’u takip ediyor. Bunun sonunda Ned Stark’ın boynundan, Robert Baretheon’un ise karnından aldığı bir darbeyle ölmüştür.

  1. Kitaplardan diziye uyarlanmamış pek çok karakter vardır.

Diziye uyarlanma fırsatı olmasına rağmen uyarlanmamış karakterlerin başında Lady Stoneheart gelir. Bu karakter aslında Catelyn Stark’ın ta kendisidir. Kızıl düğünde öldürülüp nehre atılan Catelyn Stark, Sancaksız Kardeşler tarafından bulunup Işık Tanrısı tarafından tekrar hayata döndürülür. Sancaksız Kardeşlerin başına geçip Frey ve Lannister’ları öldürmeye başlıyor.

game-of-throne-john-snow-khelesi-cercei.jpg

Donal Daye isimli gece bekçisi, Gerold Dayne, Victarian Greyjoy ve Quentyn Martel de bu karakterlerden bazıları.

  1. Game of Thrones sayesinde yeni isim alternatiflerini keşfettik.

Alınan bilgilere göre 2012 yılında doğan kız çocuklarına verilen en popüler isim “Arya”ymış.

game-of-throne-john-snow-khelesi.jpg

Eh tabi kim istemez kızı bu güçlü, sempatik karakter gibi olsun?

  1. İzleyebileceğimiz sadece bir sezon kaldı.

Evet, bizimde yüreğimiz kan ağlıyor. Lakin yapımcılar dizinin sekizinci sezonla beraber sona ereceğini açıkladı. Daha açıklanmamış çok soru vardı halbuki kafamızda. Hem kim oturacak şu demir tahta yahu? Lütfen Cercei Lannister oturmaya devam etmesin.

  1. Game of Thrones tam olarak Dünya’da gerçekleşmiş bir hikayeyi anlatıyor.

George RR Martin, okuyucuların bu kitaptaki olayların kurgusal bir dünyada geçtiğini düşünmesini istememiş. Olaylar burada gerçekleşiyor demiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir