Kültür, Sinema

Game Of Thrones Sızma İşlemi Devam Ediyor

İsimlerini açıklamayan bir hacker grubu tarafından geçtiğimiz günlerde HBO’ya bir saldırı gerçekleşmişti. Bu saldırı sonucunda Game of Thrones dizisinin senaryosunun da olduğu 1.5 terabaytlık bir bilgiyi ele geçiren grup istedikleri fidye ödenmediği takdirde ellerindeki bilgileri sızdıracaklarını açıkladı. Senaryonun bir kısmı internete sızdırılmıştı ve şimdi de dizideki oyunculardan bazılarının kişisel bilgileri sızdırıldı. Kişisel telefon numaraları, e-postaları gibi bilgilerin bulunduğu son sızıntı HBO’nun gözünü korkutma konusunda başarılı bir şekilde ilerliyor.

game-og-thrones-yeni-bolumler.jpg

 Bu bilgiler karşılığı milyonlarca dolar fidye isteyen hacker grubu, HBO’ya sızmanın 6 ay civarı sürdüğünü ve 500.000 dolara mal olduğunu bildirdi ve şimdiye kadar yaptıkları tüm fidye işlerinde sadece 3 tanesinin parayı ödemeyi reddettiğini belirttiler. Ele geçirdikleri veriler arasında HBO’ya açılan davaların detayları, yüksek seviyelerdeki yöneticilere yapılmış olan iş tekliflerine ait dökümanlar ve 40 bine yakın e-postanın olduğunu açıkladılar. 

Ayrıca Emilia Clarke,Peter Dinklage ve Lena Headey gibi dizinin tanınan yüzlerinin kişisel e-posta ve kişisel telefon numaralarının bulunduğu bir dosyanın da mevcut olduğunu belirttiler.HBO ise bu sızdırılmalardan sonra yaptığı açıklamada tüm e-posta sisteminin ele geçirildiğini belirtmeseler de gizli bilgilerin çalındığı belirtildi. Daha öncesinde de Orange is the New Black dizisinin yeni sezonunda benzer olayların yaşandığı biliniyor.

game-og-thrones-yeni-bolum.jpg

 Ancak Game of Thrones gibi şu an en popüler konumdaki dizinin senaryosunun bu şekilde sızdırılması şirketin gelirlerini inanılmaz etkileyecek gibi gözüküyor. Hacker grubunun HBO’dan 6 aylık maaşlarını istediğini ve bu miktarın bitcoin ile ödenmesini belirttiklerini açıklayan HBO şirketi, istenen bitcoin miktarının 12 ile 15 milyon dolar arası bir miktara tekabül ettiğini bellirttiler. Henüz olaylar yeterince büyümemiş durumda olduğu için HBO fidyeyi ödeme gibi bir ihtimali düşünmüyor ancak 2014 yılında Sony’ye yapılan saldırı gibi çok büyük miktarlarda veri sızdırılıp çalışanların verileri paylaşılırsa bu büyük olay sonucu ne yapacağını merakla göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir