Kültür, Sinema

Game of Thrones’un Yeni Bölümleri Sızdırıldı

Game of Thrones’un yapımcı şirketi olan HBO ‘nun yaptığı açıklamaya göre, internet veri tabanlarına yapılan siber saldırı neticesinde tam 1.5 Terabyte’lık veri çalındığı öğrenildi. HBO’nun dizilerine ait bölümler ve bir tane de senaryonun sızdırılması sonucunda HBO, çalışanlarına birer uyarı e-postası yolladı. E-postanın içeriğinde ise çalışanların daha dikkatli olmaları ve veri dağıtımında güvenlik unsurları dışına çıkmamaları gerektiği anlatılıyor.

game-of-thrones-izle.jpg

Yapılan bu siber saldırıların medyaya ulaşması ise bir hayli ilginç yolla gerçekleşti. Siber saldırıyı düzenleyen Hacker veya Hacker’lar farklı gazetecilere birer e-posta göndererek siber saldırıyı üstlendiklerini açıkladılar. Dahası, hedeflerinde HBO’nun olduğunu ve HBO’yu bitireceklerini söyleyen Hacker’lar, bunun siber çağın en büyük sızıntısı olduğunu ve buna tanık oldukları için e-postayı alan gazetecilerin çok şanslı olduklarını söylediler. Ayrıca sızıntı haberini en çok yayan gazeteciyle bir de röportaj yapacaklarını açıkladılar.

game-of-thrones-izle-son.jpg

Bunun gibi siber saldırılara geçtiğimiz dönemlerde Disney ve Sony de maruz kalmışlardı. Fakat bu denli büyük bir veri kaybı yaşanmamıştı.

Hacker’ların bununla kalmayacakları ve daha çok veriye ulaşma amaçlarının olduğu ortada. Gerçekten veri kaybının 1.5 Terabyte olup olmadığı ise bir soru işareti. 

game-of-thrones.jpeg

Belki de daha fazla veri çalınmış olmasına rağmen HBO bu durumu 1.5 Terabyte olarak açıklamış olabilir. Belki de Hacker’ların elinde birçok diziye ait daha fazla bölüm ve senaryo olabilir. Bu konularda detaylı bilgi vermeyen HBO’nun bu tutumu izleyiciler ve gazetecilerin kafalarında daha fazla soru işareti oluşmasına neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir