Erkek, İlişkiler, Kadın, Yaşam

Geçimsiz İnsanlarla Anlaşma Rehberi

Hayatımızın her evresinde bazı insanlarla geçinmek zor olmuştur. Bazen bu bizden kaynaklanırken bazen de karşı taraftan kaynaklanmıştır. Şimdi burada anlamamız gereken şey biz ya da karşımızdaki bu duruma sebep olabilir. Karşımızdaki kişinin geçimsiz olduğunu ele alalım ve zor insanlarla başa çıkma teknikleri nelermiş birlikte bakalım. 

zor-insanlarla-anlasmanin-yollari.jpg

İlk olarak karşımızdaki insanın geçimsiz olduğunu, zor olduğunu ve bakış açımızın farklı olduğunu kabul etmeliyiz. Soğukkanlı olmak karşınızdakiyle yaşayacağınız problemin girdabından kurtarır. Mantığınızı kullanarak kontrolü elimizde tutabiliriz. Bunun için 1’den 10’a kadar yavaş yavaş saymak ve karşımızdakine cevap vermek için kendimize biraz zaman tanımak başlangıç için etkili bir adım olacaktır. Sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır? Zamanın değerli olduğunu bildiğimiz zaman geçimsiz insanlara davranışımız değişiyor. Zaman benim için kıymetli, ben zamanımı boşa harcayamam. Bunları aklımızdan çıkarmadığımız zaman her şey çok daha kolay olacaktır.

Geçimsiz insanlarla tartışmaktan geri çekildiğimiz zaman moral ve motivasyon olarak düşüş yaşamayız. Görmezden gelmek, dikkate almamak dengesiz insanlarla başa etme yolları olabilir. İnsanın geçimsiz olması kişiyle alakalıdır. Yaşanılan durumlara bu aktarılır. Kişiyi görmezden gelin ve durumu çözmeye odaklanın. Bu durumda mizah yardımcı olacaktır. Problem çözerken konuşmanın içine biraz mizah katmak motivasyonu arttıracaktır. 

zor-insanlarla-anlasmanin-yolu-nedir.jpg

Geçimsiz insanların bazıları durumlarının farkındadır. Bazıları ise psikolojik durumlarından ötürü durumun farkında değillerdir. Kendinizi ne kadar çok tanırsanız geçimsiz insanlarla daha iyi anlaşabilirsiniz. İletişim becerilerinin gelişmiş olması sadece geçimsiz insanlarla değil herkesle iletişime geçmek için önem arz eder. 

zor-insanlarla-anlasmak.jpg

Geçimsiz insanlara karşı ister istemez iyi olmayan duygular besleyebilirsiniz. Bu durum da iletişiminize yansıyacaktır. Duyguları da iletişime yön verir. Duygularınızı kontrol altına almayı denemeli ve iletişimine yön vermesine engel olmalısınız. Belki de en önemlisi geçimsiz insanların sizi anlamasını ve size hak vermesini beklemeyin. Esen kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir