Gündem, Haberler, Sağlık

Gençler Arasında Yaygınlaşan Ölümcül Trend

Gençler arasında ortaya çıkan trendlerin arasına her geçen gün bir yenisi daha eklensede bu kadar tuhafını ve tehlikelisini hiç görmemişsinizdir.

Gençler arasında yayılan ve popüler olan bu trend tuhaf olduğu kadar çok tehlikeli ve ölümcül bir trend.Bu trendde gençler bulaşık makinesi deterjan kapsülünü yiyerek meydan okuma trendinin en garibini ortaya çıkardılar.

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yiyen 10 genç hayatını kaybetsede bu ölümcül trend hala yaygınlaşmaya devam ediyor.

Son derece ölümcül olan bu trendde, kapsül deterjanları çiğneyen gençler  meydan okuma videosu yayınlıyorlar.Anlamsız bir meydan okuma trendi olan bu davranıştan uzak durmaları gerektiğini doktorlar gençlere söylüyorlar.

Tide Pod Challenge” adı verilen bu anlamsız davranış olan bu tablet çiğneme trendinde çiğnedikleri bulaşık deterjanı tabletinin oldukça tehlikeli bir zehirli olduğunu dile getiriliyor.Çünkü içeisinde etanol, polimerler ve hidrojen peroksit içeriyor ve son derece toksik maddeler içeriyor.

Herşey 2017’de bir üniversite öğrencisinin, çekici ve lezzetli göründükleri için kapsülleri yemeye cesaret ederek “Do not Eat Laundry Pods” (Çamaşır deterjanı kapsüllerini yemeyin) adlı hicivli bir video ile başlıyor.

2018 yılında 40 zehirlenme vakası meydana geldiği ve bunlardan 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.Bunların yaklaşık yarısının bu ürünleri kasıtlı olarak aldığı rapor edildi.Henüz bu gereksiz ve anlamsız trend ülkemizde olmasa da olma ihtimalinden dolayı anne babaların çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Son derece ölümcül olan bu trendde, kapsül deterjanları çiğneyen gençler  meydan okuma videosu yayınlıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir