Seyahat, Yaşam

Git, Gör, Gez: Berlin

Almanya nüfusunun neredeyse yarısından çoğunu Türkler oluşturduğundan bizim için bir çeşit ikinci vatandır diyebiliriz. Almanya da bir çok gezilecek yer olmasına karşın Berlin başkent olduğundan burayı dolaşmak ve bilmek her zaman için daha iyidir. Berlin Almanyanın tam olarak ortasında yer alan bid şehirdir bizdeki mantık Almanlarda da olsa gerek her yere en yakın her yere eşit nesafede olabilecek bir şehri başkent yapmışlardır.

berlin-de-nereleri-gormeli.jpg

  Berlin baya bir zamandır Almanyanın başkentidir. Tarihi açıdan da oldukça önemli bir yere sahiptir. Yıl boyunca çeşitli yerlerden çeşitli yaş aralıklarında bir çok turist Berline akın etmektedir. Çoğu kişi kış ayında gitmek istemese de bu zaman da bile bir iki turist görmeniz mümkündür. Almanya genel olarak soğuk bir ülke olduğundan kışın ve sonbahar da dolaşmayı insanlar tercih etmemektedir. Yaz aylatında Türklerin memleketlerind göçü başlarken Almanyaya gelen turistlerin de Almanya ya olan göçü bu zaman da başlar. 

berlin-gezisi.jpg

Berlin de Dolaşılacak Yerler

Daha önceden de bahsettiğimiz üzere Berlin Almanyanın başkenti olduğundan dolaşılacak bir çok yeri vardır. Bu yerlerin başında elbette Kreuzbergdir. Burası sanat kokan bir yerdir aslına bakarsanız duvarlara resim ve grafiti tarzı şeylerin yapıldığı genellikle azınlıkların ikamet ettiği sabah turist kaynayan akşam bir tane bile bulamayacağınız dolaşılacak veya görülecsk bir şeyin olmayıp sadece insanların fotoğraf çektiği bir alandır. İkinci olarak East Side Galery ye gidebilirsiniz. Oldukça ünlü kişilerin eserlerini görebileceğiniz bir sanat galerisidir. 

berlin-nasil-bir-yer.jpg

Üçüncü yer Tacheles Binasıdır. Bu bina zamanında Hitler tarafından hapisane olarak kullanılsa da günümüzde galeri olarak hizmet veren bir yer haline dönüşmüştür. Berliner Dom Berline gelmişseniz mutlaka görmeniz gereken bir katedraldir. Oldukça güzel bir konum ve mimariye sahiptir. Tiergarten da Berlinin en büyük parklarından biridir diyebiliriz. Burası bir ormanın içinde hissi verecek kadar yeşil ve insan kaynayan bir parktır. Çayınızı kahvenizi alıp oturabilir ve keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir