Sinema, Kültür

Güldürürken Düşündüren En İyi 8 Trajikomik Film

Trajikomik kelimesi çoğu sözlükte, hem güldüren hem de hüzünlendiren bir olayın aynı anda verilmesidir. Zor duruma düşmüş film karakterlerinin ne yapacağını bilmez davranışları bizde, ona karşı hem acıma hem de gülünç bulma duygularını harekete geçirmektedir. Trajikomik filmler, hem zaman geçirmek hem de düşünmek için harika filmlerdir. İşte Güldürürken Düşündüren En İyi 8 Trajikomik Film sizlerle.

İçerik Navigasyonu

Trajikomik Filmler Sayesinde

Trajikomik filmleri, dilerseniz arkadaşlarınız, sevgiliniz, aile üyelerinizle ya da tek başınıza seyredebilirsiniz. Bu tür filmler izleyicilerine:

  • Güldürürken mesaj verme,
  • Güldüğünüz şeyler üzerine düşünerek empati yapma,
  • Acınası durumların içinden nasıl komiklik çıkartılabileceğini,
  • Keyifli izin günü aktivitesi olarak fayda sağlamaktadır.

Empati yapmak ve filmlerdeki kişilerin yerine kendinizi koymak için izleyebileceğiniz bu tür filmler genelde günlük hayatın içinden fakat farklı bir bakış açısıyla izleyicilerle buluşturulur.

Trajikomik Filmlerin Ortak Özellikleri

Trajikomik filmler keyifli zaman geçirirken düşünmenize yardımcı olan, duygusal zekanıza hitap eden film türüdür. Trajikomik filmleri izlerken genellikle zamanın nasıl aktığını hissetmezsiniz. Bu film türlerinin ortak özellikleri:

  • Ana karakterlerin başlarını olmayacak bir duruma sokmaları ya da zaten filmin oradan başlaması,
  • Karakterlerin birbirine zıt olması ve kendilerini kanıtlama çabaları,
  • Bir hastalık ya da içinden çıkılması güç durumlar silsilesi olması,

Trajikomik filmleri eğlenceli ve izlenebilir kılan özelliklerindendir. Bu yazımızda sizlere, güldürürken düşündüren en iyi 8 trajikomik film önerisinde bulunacağız. Evinizde geçirdiğiniz bir gün kafa dağıtmak için izleyebilecek listeniz elinizde bulunacak.

Film Listesi Oluştururken

Sizlere kaliteli, etkili trajikomik filmleri seçerken birden çok kıstasa sadık kaldık. Bu kıstaslar arasında:

  • Konularının sürükleyici olmasına,
  • Oyuncu kadrolarının genişliğine,
  • Konunun ilginçliğine,
  • İzleyicileri tarafından beğenilme oranlarına göre karar verdik.

Böylece film geceniz için rahatlıkla listemizden film seçebilir, patlamış mısır eşliğinde sürükleyici filmlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Kelebekler / 2018

Dram ve komedi karışımı olan bu filmde birbirlerini uzun süredir görmemiş olan üç kardeşin, birbirlerinin hayatlarına kısa süreli misafir olmaları anlatılmaktadır.

Yol filmlerini seviyorsanız sizler için harika bir çerezlik film olacak Kelebekler’in oyuncu kadrosunda Bartu Küçükçağlayan, Tolga Tekin, Tuğçe Altuğ, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Serkan Keskin gibi değerli isimler yer almakta. Ödüllü bir yönetmenin elinden çıkan filmde, hem gözleriniz dolacak hem de olmaz bu kadar da dediğiniz aksaklıklar yaşanacak.

Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) / 2006

Evin neşeli ve kilolu kızı Olive, ailesinin desteğiyle güzellik yarışmasına katılmak istemektedir. Dedesinin ona verdiği tavsiyeler ve güçle birlikte, ailece ülkenin diğer ucunda yapılacak olan yarışmaya doğru bir karavanla yola çıkarlar.

Bu yolculukta başlarına çeşit çeşit olay gelir. Filmin hem komik hem de aile bağlarını güçlendiren bir yönü bulunmaktadır. Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette, Steve Carell gibi sıkça adını duyduğumuz oyuncular da yer almaktadır.

Filmin mizahı ve güldüren yönünün yanında, yolda başlarına gelenler ve uğradıkları kayıplar da olacaktır. Olive’in tek isteği olan yarışmaya büyük bir arzuyla yetişmeye çalışan bir aile komedisi olarak filmi tanımlamak doğru olacaktır.

The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli) / 2014

Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton gibi isimlerin yer aldığı Büyük Budapeşte Oteli, büyük beğeni toplayan trajikomik filmler arasındadır. İçinde dram ve bol gülme garantisi olan filmdeki gelişmeleri gözünüz açık izleyeceksiniz.

Filmin ana konusu, Avrupa’da hiç olmamış bir hayali şehirde Büyük Budapeşte Oteli’nde bellboy (valiz taşıyan) ve komi (garson yardımcısı) olarak çalışan iki kişinin arkadaşlığı ve akıl almaz oyunlarını izleyeceksiniz. Büyük bir mirasa sahip olan bu ikili parayı vasiyetteki gibi korumak ve kollamak için çok çalışacak ve uğraşacaktır.

Le Scaphandre et Le Papillon (Dalgıç ve Kelebek) / 2007

Beyin kanaması geçiren ana karakterimiz, komaya girer ve üç hafta gibi uzun bir süre komadan çıkamaz. Komadan çıktıktan sonraysa hiçbir fiziksel işlemi yerine getiremeyen bir vücutla karşı karşıya kalır. Bu durumdan tek kazancı sol göz kapağını oynatmasıdır.

Gerçek bir öyküden yazılmış olan bu filmin ana kahramanı yakından tanıdığımız ve bildiğimiz Elle dergisinin yazarlık ve editörlük işlerini yürüten kişidir. Gerçekle harmanlanmış film sayesinde, aklınızı tümüyle filme vererek, heyecanlı bir şekilde izleyebileceksiniz.

Moonrise Kingdom (Yükselen Ay Krallığı) / 2012

Birbirinden başarılı oyunculara ev sahipliği yapan film, romantik komedi ve dram iş birliğiyle hazırlanmıştır. Bu ünlü oyuncular arasında yer alan Kara Hayward, Bill Murray, Edward Norton, Jared Gilham, Bruce Willis filmin kadrosunda yer almaktadır. Çıktığı yıl dünyaca ünlü film festicali olan Cannes’ta ilk film olarak yayınlanmıştır.

Filmin başında, birbirlerini deli gibi seven bir çiftin, küçük kasabalarından kaçması işlenmektedir. Daha sonra bu köyün kaçanları aramasıyla işler eğlenceli ve hüzünlü bir hal almaktadır. Köyün yerli halkının kaçanları araması, kaçanların da saklanması izlemeye değer eğlenceli bir film olarak Pazar gecelerinizi süsleyebilecek.

Lost in Translation (Bir Konuşabilse) / 2003

Geniş oyuncu kadrosu arasında, Scarlett Johansson, Bill Murray, Giovanni Ribisi, Anna Faris yer alan filmde, ana erkek karakterimizin bir iş için Tokyo’ya gitmesiyle işler başlamaktadır. Kaldığı otelde Amerikalı bir kadınla tanışır.

Kadın buraya eşinin peşinden gelmiştir, fotoğrafçılık kariyerini sürdüren eşine destek vermek için Tokyo’ya geldiğinde Amerikalı yabancıyla tanışır. İkisi bilmedikleri bir şehirde, bilmedikleri bir dil ile çevriliyken birbirlerine aşık olurlar. Fakat sorun şudur ki ikisi de evlidir.

Film izlerken karakterlerin değişmesi size çekici ve cazip geliyorsa, Lost Translation filmini mutlaka izlenecekler listenize ekleyebilirsiniz.

500 Days of Summer (Aşkın 500 Günü) / 2009

Dev oyuncu kadrosunda, Zooey Deschanel, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler, Joseph Gordon bulunan filmde, ana karakterimizin aşka olan inançsızlığından bahsedilmektedir. Ana karakterimize deliler gibi aşık olmuş adamın yaşadığı çaresizlik ve ona duyduğu yakınlık sürekli yaralamaktadır.

İki karakterimizin birbirine yakınlaşması ve sürekli birlikte vakit geçirerek sıkı dostlardan da öte bir ilişkiye sahip olmalarını izlerken çok eğleneceksiniz. İlk gösterimi Sundance Film Festivali’nde yapılmış olan 500 Days of Summer, karakter değişimi ve ilişkinin insanın hayatını nasıl değiştiğini görmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır.

The King’s Speech (Zoraki Kral) / 2010

Zoraki Kral olarak çevrilmiş olan filmde Collin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham, Guy Pearce gibi kaliteli oyuncuları izleme fırsatı bulacaksınız. Film klasik bir komedi filminden çok daha fazladır, çünkü içerisinde tarihi kurgu da yer almaktadır.

Ödül törenlerinde birçok ödüle layık görülmüş olan filmde ana konu, İngiliz Kraliyet ailesi üyesi olan altıncı George’un kekeme şekilde konuşması ve bu hastalığını yenmesi olarak işlenmiştir.

Küçük bir çocukken bile kekeme olan George, abisinin tahtı ona bırakmasıyla kral olmak zorunda kalıyor. Bu durumu aşmak ve en iyi şekilde halkına seslenmek için kekemeliği yenmesi gerekiyor.

Eski moda kıyafetler, makyaj ve dekora bayılacağınız filmde, kendinizi o yıllarda yaşıyor gibi hissedeceksiniz. Oyunculukların ve dekorun harika olması, Zoraki Kral filminde sizi içine çekecek ve hikâyenin akışıyla sürükleyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir