Geyik

Günlük Hayatta “Bu Da Sorulmaz” Dediğiniz 5 Soru Ve Mantıklı Cevapları

İşte o sorular ve cevapları…

Kainat güzeli dünya güzelinden daha mı güzeldir?

Statü olarak nedense hep kâinat güzeli daha güzeldir anlayışı vardır. Fakat durum öyle değildir. Aralarındaki tek fark ikisinin farklı organizasyon şirketleri tarafından düzenlenmiş olmasıdır. İkisi de seçildikleri yıl boyunca popüler olurlar, ikisi de reklam ve billboardlarda boy gösterirler. Bazı eleştirmenler kâinat güzellik yarışmasının kâinatı temsil etmediğini söyler bunun en büyük nedeni ise kâinat güzellik yarışmasındaki katılımcının sadece dünya olmasıdır.

4.jpg

Hayatımız boyunca tıraş olmazsak hayvanlar kadar kıllı olabilir miyiz?

 Biz insanlar memeli hayvanlar statüsüne girmekteyiz. Ve memelilerin özelliklerinden birisi de kıllı olmalarıdır. Her memeli hayvan gibi bizlerin de kılları vardır. Kıl sayımız ve kıl kökü sayımız her memelide olduğu gibi aynı sayıdadır fakat kalınlık bakımından aynı değildir. Eski zamanlarda insanlar da oldukça kalın kıllara sahipti bunun en önemli sebebi ise, yağmur güneş gibi doğal olaylardan korunmaktı. Fakat insanoğlu bilinci sayesinde örtünmeye yani giyinmeye başladıktan sonra yukarı da bahsettiğimiz doğal olaylara karşı korunmada kıllara gereksinim kalmamaya başladı ve kıllarda incelme ve renklerinde açılma meydana geldi. Kısacası tüylerimizi hiç kesmesek hayvanlar kadar tüylü olamayız.

ilginc-sorular-2017.jpg

İnsanlar maymundan evrimleştiyse, neden hala maymunlar var?

Çok yanlış bilinen bir bilgidir aslında. Normalde biz maymundan evrimleşmedik. Çok eski çağalara dayanmaktadır. Nasıl her canlıda ortak olarak bulunan tek hücreli bir biyolojik yaşamdan kompleks bir yaşama geçiş varsa aynı şekilde maymunların ve bizim ortak bir atadan hominoide’den gelmekteyiz ve zaman içerisinde çevre koşullarına göre evrimleşerek farklı fizyolojik yapılara ayrılmışızdır. Maymun Hominoide’ne ait bir koldur aynı insanlar gibi. Yani bizler maymundan evrimleşmedik. Bizler gibi maymunlar Hominoide’den evrimleştiler. Ve o yüzden halen daha maymun türüne rastlamak mümkün.

ilginc-sorular.jpg

Dünya kendi etrafında dönüyorsa, peki biz zıpladığımızda neden olduğumuz yere düşeriz?

İlk başta bu soru oldukça mantıklı gelebilir fakat azıcık da olsa bir ortaokulda fizik dersi aldıysanız bu soruyu oldukça basit cevaplandırabilirsiniz. Newton’un birinci hareket yasasına göre, cisme etki eden toplam kuvvet sıfır ise o cisim durgun ise durgun kalmaya devam eder, sabit bir hareketi sahip ise sabit hareketine devam ederi. Dünya kendi etrafında 467m/s hızla döner bizde dünya ile beraber döneriz ve bu hıza sahibidir. Zıpladığımız anda üzerimize etki eden net kuvvette herhangi bir değişim olmaz çünkü yer çekimi kuvveti sürekli bize etki eder ve o yüzden dünya ile birlikte dönmeye devam ederiz.

Kara kutular asla zarar görmüyorsa neden uçaklar kara kutu malzemesinden yapılmıyor?

Kara kutuların üretildiği malzeme, yüksek sıcaklığa, basınca, düşük sıcaklığa, neme, şiddetli darbelere karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir. Ve bu malzemenin üretimi oldukça maliyetlidir. Ayrıca uçaklar kolay manevra kazanabilmesi ve havada asılı kalabilmesi için yakıt harcarlar malzeme çok ağır olmazsa yakıt tüketimi azalır, uçak kazalarının oranlarının düşük olmasından dolayı çok da ağır olmayan malzemeden yapılır. O yüzden uçaklar kara kutu malzemelerinden yapılmazlar.

  1. Bu sorular mantıklı sorular mı?

    1. Evet. Oldukça mantıklı.
    2. Hayır. Mantıklı değil biraz okuyan insan zaten cevapları bilir.
    3. Bilemedim, mantıklı mı değil mi?
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir