Zengin İçerik

Gününüzü Daha Üretken Geçirmek İçin Etkili Çözüm Yolları

İklimlere göre ruh halimiz değişkenlik gösterir. Mevsim geçişlerinde yaza doğru geçerken enerjik hissederken, kışa doğru girerken de bir kasvet çöker içimize. Eğer sen de böyle hissediyorsan, belli bir işin yok ise, ya da her gün gidip geldiğin işten bunalmışsan, hayatında değişiklik istiyorsan kısaca gününü iyi değerlendirmek istiyorsan senin için hazırladığımız 5 etkili çözüm yollarına kulak asmalısın. Şimdiden bunlara uyacağını düşünüp, senin için faydalı olacağına inanıyoruz.

İçerik Navigasyonu

1- Boşa Zaman Öldürmekten Kaçın

Hiçbir şey yapmadan öylece boş boş oturmak seni hem üşengeç yapacak, hem de boşa oturduğunun farkında olduğun için de seni işe yaramazlık psikolojisine sokacaktır. Bir arkadaşını arayabilir, onunla buluşup bir şeyler yapabilirsin. Ya da kitap okuyabilirsin, evinde dekorasyon anlamında değişiklikler yapabilirsin. Ya da her gün yapacağın kısa yürüyüşler bile senin bir şeyler yapmış olmanın verdiği zamanı iyi değerlendirmek adına olan düşünceni artırır. Uygulamanı tavsiye ederiz.

2- Gereksiz İnsanlardan Kurtul

Gereksiz insanlardan kastımız, sana hiçbir şey katmadığı halde, üstüne bir de senden zamanını çalan ve seni de giderek gerileten insanlardır. Sen sana yeni bilgiler katacak, ufkunu açacak ve üretken bir insan olmanı sağlayacak kişilerle zamanını paylaşmalısın. Beraber gideceğiniz yerler, saçma sapan dertlerle dolu olan dedikodu ortamı yerine, bir tiyatro salonu olabilir. Bu emin ol ki senin gününü üretken geçirmek adına yapmış olduğun güzel adımlardan birisi olacak.

3- Hobi Edin

Eğer bir hobin yoksa hemen edinmelisin. En basit örnek olarak düzenli olarak müzik dinlemekten başlamalısın. Günde 10 farklı müzik dinlemek sana iyi gelecektir. Özellikle duş alırken müzik dinlemeye özen göster, bu seni zinde tutarken, beyninin daha üretken çalışmasını sağlar. Çünkü müzik dinlemek hayal gücünü artırır.

4- İnterneti Doğru Kullan

İnternet üzerinde araştırdığın bir konuyu araştır ve hemen o siteden ayrıl. Çünkü günümüz internet alemi seni bir konudan başka bir konuya tıklatarak zaman öldürmeni sağlıyor. Sosyal medyanın sana oynayacağı oyunları öngörebil.

5- Düzenli Yaşa

Hayatını muhakkak düzene sokmalısın. Sabah erken kalkıp akşam erken yatmalısın. Hem günün tüm saatlerini yaşayarak mutlu hissedersin hem de sağlıklı yaşarsın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir