Seyahat, Yaşam

Haftasonu Molası için Kaçış Noktaları

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirden kurtulmak isteyen herkes haftasonu yakın yerlerde soluğu buluyor. İşte İstanbul’a yakın kaçış noktaları:

kerpede-gezilecek-yerler.jpg

İçerik Navigasyonu

Kerpe:

İstanbul’dan 2.5 saat uzaklaşarak mükemmel bir mavi bayraklı koya ulaşabilirsiniz. Kocaeli’de yer alan Kerpe, Eylül ayında en güzel zamanlarını yaşıyor. Denizi harika olan, Kartal Kayalıkları’nda gün batımı keyfi yapabileceğiniz Kerpe bir nevi Karadeniz’in Bodrum’u. Bisiklete girebilir, kamp yapabilir ve denize girebilirsiniz Kerpe’de birçok aktivite mevcut.

Trilye, Mudanya:

Bursa’ya birçok ulaşım aracıyla rahatlıkla gidebilir ve Trilye ile Mudanya’yı gezebilirsiniz. Rum balıkçı köyü olan Trilye’de tarih, manzara, deniz ne ararsanız var. Mudanya’nın müzelerini ziyaret edebilir, Trilye sokaklarında fotoğraf çekebilir ya da zeytin ve zeytin ürünleri alabilirsiniz.

kiyikoy-de-gezilecek-yerler.jpg

Kıyıköy:

Trakya tarafında da kaçış rotaları oldukça fazla. Kırklareli Kıyıköy’e günübirlik ya da haftasonu için gidebilirsiniz. Huzurlu bir tatil için Kıyıköy sizin için ideal. Rum evleri, tarihi surlar ve doğanın harikaları sizi Kıyıköy’de içine çekecektir.

Garipçe Köyü:

İstanbul’dan çok da çıkmadan sonbaharı güzel karşılayabilirsiniz. Sarıyer’e belli bir uzaklıkta bir balıkçı köyü olan Garipçe Köyü, sizi hem şehrin kaosundan uzaklaştırıyor hem de sonbaharda güzel manzaralara şahit olmanızı sağlıyor. Köy kahvaltısı ya da salaş balıkçıları ile de akşama kadar güzel bir günü Garipç’de geçirebilirsiniz.

masukiye-gezilecek-yerler.jpg

Maşukiye:

Son yıllarda oldukça revaçta olan Maşukiye, Kocaeli Kartepe’de yer alıyor. Hayran verici bir doğaya sahip olan Maşukiye balıkları ile de oldukça meşhur. Maşukiye’ye gittiğinizde doğa yürüyüşü yapabilir ve doğanın mucizelerini fotoğraf karelerine aktarabilirsiniz. Maşukiye en güzel manzaralara sonbaharda şahitlik ediyor.

Eskişehir:

Deniz ve doğa yerine biraz daha uzaklaşarak farklı ve eğlenceli bir şehir görmek isterseniz Eskişehir’e gidebilirsiniz. Tren, özel araç, otobüs gibi birçok ulaşım aracıyla gidebileceğiniz Eskişehir’de muhteşem parklarda gezebilir. Tarihi sokaklarında vakit geçirebilir ve eğlence mekanları ile gençliğinizi yeniden yaşayabilirsiniz. Ayrıca bir Anadolu şehri olan Eskişehir’e giderseniz mutlaka kendine özgü olan yemeklerini tatmalı ve doğal süs eşyalarından edinmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir