Dünya, Haberler

Hakan Atilla’nın Avukatı: “Rıza Sarraf Gardiyanlara İçki, Kadın Ve Uyuşturucu İçin Rüşvet Verdi”

Birleşik Devletler yönetiminin İran İslam Cumhuriyetine dönük ambargo uygulamasını delmesi gerekçesi ile tutuklanan Reza Sarraf, sanık statüsünden “olası tanık” durumuna geçtiği belirtildi. Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise davada tek sanık olarak kaldı. Jüri seçiminin önceki günlerde gerçekleşmesinin ardından jürili duruşma da başladı. Atilla’yı savunacak olan Avukat Victor Rocco, yepyeni iddialar ortaya attı. Özellikle de Sarraf’a yüklendi. Sarraf’ı New York şehir hapishanesinde gardiyanlara rüşvet vermekle itham etti. Eski alışkanlarını devam ettirmek adına kadın ve alkollü içecek ile uyuşturucu tedarik etmeleri adına gardiyanlara rüşvet verdiğini söyledi.

Sarraf Davası Bitti

Bütün dünyanın ilgi odağında bulunan Sarraf davası başlamadan bitti. Bu isim değişikliği sayesinde oldu. Zira artık Sarraf yargılanmayacak. Sanık statüsünden çıkarılarak tanık koruma programı dâhiline alındı. İlgi odağı dava, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın adı ile anılacak. Böylelikle Sarraf davası isim değişikliği sebebi ile de başlamadan bitmiş oldu.

Öte yandan Sarraf’ın da hem Atilla hem de Türk Devlet Yetkilileri aleyhine tanıklık edeceği de kesinlik kazandı. Bu durumu da başlayan jürili mahkemede savcı yaptı. Savcılık makamı, Sarraf’ın artık tanık olduğunun altını resmen çizdi.

Savcılık Davayı Resmetti

Savcı Yardımcısı David Denton, Sarraf’a para aklamanın yollarını sunmak ile suçladığı Atilla hakkında bir dizi iddialar ortaya attı. Açılış konuşmasında savcılık, Birleşik Devletlerin ambargosunun nasıl ve ne şekilde delindiği yönünde suç unsurlarını sıraladı.

Kapsamlı Dosyada Beş Numara

Amerika Birleşik Devletleri Yönetimi adına tanık olacak olan Sarraf, iddianamede beş numaralı olarak bulunuyordu. Atilla’yı savunacak olan Avukat Victor Rocco, hakiki suçlu olanın Sarraf olduğunu açıkladı. Suşlunun Sarraf, suç ortağının da Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan olarak açıkladı. Savcının bir nevi Sarraf’ın sırtını sıvazlamasına tepki gösteren Rocco, “Yüksek mevkilerdeki devler görevlilerine, bir ayakkabı kutularına koyarak rüşvet gönderen kişinin Sarraf olduğunu” söyledi. Dolayısı ile sanık olarak bu sandalyeye oturması gereken de odur dedi. Rocco, “Süleyman Aslan’ın, Sarraf aracılığı ile hiç te sıkılmadan rüşvet aldı” şeklinde iddiada bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir