Gündem, Haberler

Hamile Kadını Kocası ; “Senin dışarıda ne işin var?” Diye Darp Etti

Karaman’de sabah saatlerinde meydana gelen utanç verici olayda boşanma sürecinde olan ve ayrı yaşayan  yedi aylık hamile kadına “senin dışarıda ne işin var?” diye kocası şiddet uyguladı.

Ambulansla hastaneye kaldırılan ve vücudunun bir çok yerinden yaralanan hamile kadıntedabi altına alındı.Tedavi altındaki kafın Rabia A.’nın ve bebeğinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Boşanma sürecinde olan ve çocuğuna hamile olan eşini darp eden Mustafa A. ise gözaltına alındı.

2013 yılında TRT’de bir programa konuk olan Ömer Tuğrul İnançer yaptığı açıklama’da ; “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir” diyerek skandal sözler sarf etmişti.Sözlerinin çok tartışılması üzerine kendini savunmak için şu sözleri dile getirdi: ““Kanunda bile doğumdan önce anne adayına, evinde otursun diye izin veriliyor. Sokakta gezsin diye değil. ‘Ben evlendim, hamile kaldım…’ Tamam iyi ettin de… Bunlar böyle karnını salına salına yürümenin gereği olarak gösterilemez. Görüntü estetik değil, hala da aynı şeyi söylüyorum. Niye anlamıyorsunuz? Bunlar muhterem şeylerdir. Muhterem şeyler saygı duyulacak şekilde saklanır” ifadeleriyle kendini savunmaya çalışmıştı. 

İnançer’in bu sözlerini protesto etmek isteyen kadınları polis gözaltına almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir