Sağlık, Yaşam

Hamile Kalamayanlara 5 Altın Öneri

Her evli çiftin hayallerinden birisi çocuk sahibi olmaktır. Eğer herhangi sağlık probleminiz yok ama gene de gebelik testlerinden negatif sonuç alıyorsanız birazda konuya basit bir yönden bakmanızdan fayda var. Şimdi bu basit ama önemli önerileri hamile kalamayanlara tavsiyeleri aşağıda okuyabilirsiniz.

İçerik Navigasyonu

İlk olarak partneriniz ile birlikte stresi arkanızda bırakın

Rahat olup hamile kalmaya odaklanınız bunu yaparken de olayları biraz akışına bırakmanızda fayda var. Hamile kalamayacağınız gibi negatif görüşlerden ve düşüncelerden uzak durup kendinizi her daim cesaretlendiriniz. Unutmayın siz istediğiniz zaman her şey bir şekilde hallolur.

Adet düzeninizi telefonunuza veya bir takvime kaydedin

Hamile kalabileceğiniz günleri belirledikten sonra bu günlerde daha fazla cinsel ilişkiye önem veriniz. Ama unutmayınız cinsel ilişki bir gereklilik değildir iki çiftin de rızası varsa gerçekleşmelidir. Gönüllü ve sevgi ile yapacağınız cinsel birliktelik hamile kalma olasılığınızı arttıracaktır. Ayrıca yumurtlama döneminiz olacağı için daha fazla yumurta üretip, dölleme şansınız olacaktır.

Beslenmenize dikkat edin

Sağlıklı ve düzenli beslenerek vücut kalitenizi arttırınız. Böylece iç organlarınız daha iyi çalışacak ve daha sağlıklı yumurta ve sperm oluşumu görülecektir. Hatta sperm ve yumurta sayısında artık çocuk sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır. Sağlıklı beslenmeye bir de spor eklemeniz göreceğiniz iyi yönde ki etkileri daha da arttıracaktır. Zararlı alışkanlıklardan sigara yumurta ve sperm sayınızda düşüşe sebep olacaktır. Zararlı alışkanlıkları kendiniz ve gebeliğiniz için bırakmayı düşünebilirsiniz.

Doktora başvurup, merak ettiğiniz soruları sormaktan çekinmeyin

Bir doktordan yardım almak belki de doğru bildiğiniz yanlışları bırakmanızı sağlayacaktır. Terapileri katılıp partneriniz ile aranızda ki cinsellik ve duygusal anlamda ki sorunların kaynağını bulup halletmenizi sağlayacaktır. Bu da daha rahat bir duygu haline girmenizi, hatalarınızı gözden geçirip yapmamanızı sağlayacaktır. Uzman olmayan kişiler tarafından verilen tavsiyeleri gözden geçirmeden yapmayınız. Her kafadan farklı bir ses çıkacaktır muhakkak ama en doğru bilgilerin uzmanlarda saklı olduğunu unutmayınız.

Partneriniz ile beraber sıkı ve kalın pantolonlardan, sauna ve sıcak banyolardan kaçının

İlişkiden önce sert kahve içmemeye özen gösteriniz hatta bu dönemde kahve sayınızı indirmeye çalışınız. Uygun pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmeye çalışınız, sabahları erken saatlerde sperm kalitesi en yüksekte olacağı için bu saatleri tercih edebilirsiniz. Kendi araştırmalarınıza bağlı, doktorunuzun haberi olmayan ilaçları kullanmaktan kaçınınız. Aşırı kırmızı et ve yağlı yemekler östrojen düzeyinizi olumsuz etkileyebilir, azaltmanızda haftada bir kez yemenizde fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir