Kadın, Yaşam

Hamilelikte Vücut Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hamilelik süreci, kadınların ruhsal ve bedensel durumlarının en çok değişiklik gösterdiği zamanlardır. Kadınların vücudunu yeniden tanımaya başladığı bu dönemde vücut yapısında hormonlar sayesinde bazı değişiklikler meydana gelme ihtimali olağan bir süreçtir. Vücut yapısındaki bu değişiklikleri önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur.

Hamilelikte bebeğe doğabilecek zararlardan ötürü endişelenen anne adaylarının aklına, hamileler için vücut kremi kullanılmalı mı sorusu gelebilir. Bugüne kadar gözlemlenen gebeliklerin ve bebeğe doğrudan teması olmayan krem ürünlerinin kullanımı hakkında herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Aksine vücutta meydana gelen kurumaların, anne adayının bedeninde olumsuz sonuçlar doğurmaması adına fayda sağlayacaktır.

İçerik Navigasyonu

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar:

a) Suyun Yatıştırıcılığı Hissedin

Öncelikle her zamankinden daha çok çalışan hormonlarımız, ter bezlerimizin çalışma oranını da yükselttiğinden dolayı banyomuzu her gün yapmamız gerekir. Banyo sırasında kullanılan suyun sıcaklığı, çok sıcak olmamakla birlikte çok da soğuk olmamalıdır. Uzmanlar tarafından bu sıcaklık 36-37 derece arasında bir sıcaklık olarak belirlenmiştir.

b) Göğüsleriniz Eski Pürüzsüzlüğünü Korusun

Banyo sonrasında göğsümüzde oluşabilecek sarkmalara karşı önlem almak için soğuk su ile göğüslerimize masaj yapmamız faydalı olacaktır. Devamında nemlendirici krem yardımıyla masaj uygulaması yaparak hamilelik sürecinde şişmiş olan göğüslerimizin çatlamasını önlemek için bakım yapmamız gerekmektedir.

c) Kalça ve Göbeğiniz

Vücudunuzdaki kurumalardan kaynaklanacak çatlamaların en yoğun hissedileceği bölgelerden biri de kalça ve göbek bölgelerinizdir. Hamilelikte vücut kremi kullanılır mı sorunuz için günlük banyonuzdan sonra mutlaka nemlendirici krem ile kalça ve göbek bölgesine masaj yapmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

d) Günlük Alışkanlıkları Değiştirme Zamanı

Anne adaylarımızın günlük olarak kullandığı sabunların yerini içersinde nemlendirici içeren temizleyicilerin alması önemli noktalardan birisidir. Hamile kadınlarımızın vücut kuruluğunu önlemek adına her gün banyolarından sonra hamileler için nemlendirici kremlerden kullanmaları bu durumun önüne geçmelerini sağlayacaktır. E vitamini açısından zengin olacak bu nemlendirici kremleri uzman doktorunuz ile birlikte yaşamınızın bir parçası haline getirip vücut kuruluğunun önüne geçebilirsiniz.

Aynı zamanda vücudunuzdaki nem oranını arttıran ve cildinizin daha fazla kurumasına sebep olan güneş ışınları için, güneş kremi kullanmanız hamilelikte cilt kuruluğuna ne iyi gelir sorunuza cevap olarak verilebilecek bir öneridir.

Vücut Bakım Kremleri Kullanın

Gebelik sürecinde kullanacağımız vücut bakım kremleri ile vücudumuzun kuruluğunun önüne geçebilir ve çatlak oluşumunu engelleyebiliriz. Hamilelik sonrası vücudumuzun bizi mutsuz etmemesi adına vücut bakım kremlerimizi başucumuzdan ayırmamak gerek. Gebelik sonrasında da devam edebilecek vücut kuruluğuna karşı nemlendirici bakım kremlerini banyodan sonra kullanmaya devam etmek vücudunuz için faydalı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir