Ekonomi, Haberler

Hangi Ülke Kaç Saat Çalışıyor? Türkiye’de Durum Ne?

Dünyanın önde gelen ülkelerine bakıldığında haftalık çalışma saatlerinin düşük olması dikkat çekiyor. Her ülkenin mesaiye harcadığı zaman değişiklik gösteriyor. Dünyadaki birçok ülkenin çalışma saatleri ile Türkiye’nin çalışma saatleri karşılaştırıldığında durum çok da iç açıcı değil. Çalışma saatlerinin fazlalığı ve kazanılan ücretlerin düşüklüğü Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin standartlarının gerisinde kalmasına yol açıyor. İşte dünyadaki ülkelerin haftalık ortalama çalışma saatleri;

İçerik Navigasyonu

                1- Danimarka

Kuzey Avrupa ülkelerinden biri olan Danimarka’da haftalık çalışma saati ortalama 38 saat. Yıllık kişi başına düşen gelirin 36 bin dolar olduğu gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkede çalışma süresinin azlığı insanların sosyal hayatlarına zaman ayırabilmelerini sağlıyor.

                2- Amerika

Haftada 33 saat çalışma ortalaması ile dikkat çeken Amerika’da kişi başına düşen gelir ise 45 bin dolar. Yüzde 3 ile yüzde 10 aralığında değişen gelir vergisine tabi olan Amerikalıların yıllık ortalama izin günü sayısı ise 25

                3- Almanya

Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinin başında bulunan Almanya’da haftalık ortalama çalışma saati 35. İdeal çalışma sürelerine karşılık gelir vergisi oranı ise yüzde 46’ya kadar çıkabiliyor. Almanya’da kişi başına düşen gelir 35 bin dolar olarak hesaplanmış.

                4- İngiltere

Haftalık 37 saat çalışma süresi ile dikkat çeken İngiltere’de emeklilik yaşı erkekler için 60, kadınlar için ise 55. Yüzde 20 ile yüzde 40 arasında gelir vergisi oranına sahip olan İngilizlerin ortalama kişi başına düşen gelirleri ise 35 bin doları buluyor.

                5- Türkiye

Haftalık çalışma saatinin 52 saat olduğu Türkiye, en fazla çalışan ülkelerden biri. Kişi başına düşen gelirin 21 bin dolar olduğu Türkiye’de yıllık ortalama izin günü sayısı ise 14.

                6- Avustralya

Yaşam standartlarının yüksekliği ile bilinen Avustralya’da haftalık ortalama çalışma süresi 36 saat. Avustralyalıların kişi başına düşen gelirleri 38 bin dolar olurken yıllık izin günü sayıları ise 28.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir